Γρεβενά: Νεκρή αρκούδα από δηλητηριασμένα δολώματα – Σκληρές εικόνες

Γρεβενά: Νεκρή αρκούδα από δηλητηριασμένα δολώματα – Σκληρές εικόνες

Με ένα μακάβριο θέαμα ήρθαν αντιμέτωποι κάτοικοι του χωριού Αβδέλλα στο νομό Γρεβενών όταν εντόπισαν μια θηλυκή αρκούδα σε πρόωρη σήψη. Το άτυχο ζώο είχε δηλητηριαστεί εντός του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, το οποίο είναι προστατευόμενος χώρος για την άγρια ζωή.

Το είδος της καφέ αρκούδας χαρακτηρίζεται ως «είδος προτεραιότητας» προστατεύεται από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Οι κάτοικοι ενημέρωσαν την περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ» και την Μονάδα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου όταν βρήκαν το ζώο.

Φωτογραφία: grtimes.gr

Τα δηλητηριασμένα δολώματα είναι μια μάστιγα την οποία πολλάκις τονίζουν οι περιβαντολογικές οργανώσεις. Κάθε χρόνο εκατοντάδες άγρια ζώα και δη απειλούμενα χάνουν τη ζωή τους από τα δολώματα που βάζουν στην άγρια φύση.

Φωτογραφία: grtimes.gr

Πρόσφατα στην περιοχή της Αετομηλίτσας Ιωαννίνων βρέθηκε νεκρός ένας χρυσαετός και διάφορα μικρά θηλαστικά. Υπενθυμίζεται πως ο χρυσαετός είναι ένα από τα μεγαλύτερα αρπακτικά πτηνά της Ευρώπης με άνοιγμα φτερών που φτάνει τα 2,3 μέτρα, ενώ θεωρείται ένα ζώο-σύμβολο αφού αποτελούσε το έμβλημα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Την ίδια περίοδο στην περιοχή του Ολύμπου ανιχνεύθηκαν από ειδικά κλιμάκια 193 δηλητηριασμένα δολώματα.

Διαβάστε επίσης: ΟΣΕ: Μετά το έγκλημα στα Τέμπη αναβάθμισαν σταθμάρχη που εμπλέκεται σε υπόθεση συγκάλυψης δυστυχήματος

Θεσσαλονίκη: Έπιασε φωτιά δίπλα σε τρένο λόγω ακαθάριστης γραμμής – Ένα χρόνο μετά τα Τέμπη τίποτα δεν έχει αλλάξει (Photos – Video)

Έγκλημα Τέμπη: Επιμένουν στο ανθρώπινο λάθος ΟΣΕ και Hellenic Train – Ξεκίνησε η πρώτη αστική δίκη

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter