Θεσσαλονίκη: Έπιασε φωτιά δίπλα σε τρένο λόγω ακαθάριστης γραμμής – Ένα χρόνο μετά τα Τέμπη τίποτα δεν έχει αλλάξει (Photos – Video)

Θεσσαλονίκη: Έπιασε φωτιά δίπλα σε τρένο λόγω ακαθάριστης γραμμής – Ένα χρόνο μετά τα Τέμπη τίποτα δεν έχει αλλάξει (Photos – Video)

Την ώρα που ξεχειλίζει οργή για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και την επιχείρηση συγκάλυψης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η εικόνα του σιδηροδρομικού δικτύου παραμένει η ίδια.

Συγκεκριμένα, συναγερμός το μεσημέρι της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη για μεγάλη φωτιά που ξέσπασε πλησίον της Παλιάς Εθνικής Οδού όταν καλώδια του παντογράφου της αμαξοστοιχίας της Hellenic Train, ακούμπησαν σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ThessToday.gr τις -ακαθάριστες- καλαμιές στον σιδηροδρομικό άξονα (Θεσσαλονίκη-Ειδομένη) και σε συνδυασμό με τα 25.000 wolt πυροδότησε μια εστία φωτιάς, η οποία πολύ γρήγορα επεκτάθηκε και απείλησε ολόκληρη την αμαξοστοιχία, η οποία υπέστη φθορές.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι κατέρρευσε η ηλεκτροδότηση, με αποτέλεσμα το τρένο να παραμένει ακινητοποιημένο – ενώ η φωτιά είχε επεκταθεί και μάλιστα προκάλεσε φθορές στον συρμό.

Οι μηχανοδηγοί χρειάστηκε να εγκαταλείψουν και λίγο αργότερα μια μηχανή βοήθειας έσπευσε στο σημείο ώστε να απομακρύνει την αμαξοστοιχία με ασφάλεια. «Σωθήκαμε κυριολεκτικά τελευταία στιγμή. Έπεσε το ρεύμα, έχουμε μιλήσει πάρα πολλές φορές για τις ακαθάριστες γραμμές» ανέφερε μηχανοδηγός στο ThessToday.gr

Οι φλόγες είχαν σχεδόν τυλίξει την αμαξοστοιχία, με τους μηχανοδηγούς να προσπαθούν να τη μετακινήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, τη στιγμή που οι πυροσβέστες επιχειρούσαν ακατάπαυστα ώστε να την περιορίσουν.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του ThessToday.gr, στον συγκεκριμένο σιδηροδρομικό άξονα παρατηρείται εικόνα εγκατάλειψης: Ακαθάριστη γραμμή, ξερά κλαδιά αλλά και «μπαζότοποι» πίσω ακριβώς από την αμαξοστοιχία.

Δείτε επίσης:

«Με σκότωσε το σύστημα που τους ξεπλένει» – Μαθητές με τραγούδι έγιναν η φωνή της Κυριακής έξω από το ΑΤ (Photos-Video)

Αντωνία Ηλία: Εκδόθηκε στην Ελλάδα, μετά από 19 χρόνια, η πρωτοδίκης πρωταγωνίστρια του παραδικαστικού

Ανεβάζει στροφές ο ΣΥΡΙΖΑ – Σε Κρήτη, Αθήνα, Νέα Υόρκη και Αιγαίο ο Κασσελάκης τον Απρίλιο

Ακρίβεια: Μαρτύριο για τους γονείς τα έξοδα των παιδιών – «Θαύμα πώς ζούμε»

Ο Αρβανίτης ξεμπροστιάζει Καρανικόλα μετά την επιχείρηση αντιστροφής της πραγματικότητας (Video)

Σακελλαροπούλου: Βαριά κουβέντα να πω ότι είμαι περήφανη για τη Δικαιοσύνη (Video)

Το περιπολικό δεν είναι ταξί, το ταξί περιμένει να μπεις σπίτι ασφαλής

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter