Σακελλαροπούλου: Βαριά κουβέντα να πω ότι είμαι περήφανη για τη Δικαιοσύνη (Video)

Σακελλαροπούλου: Βαριά κουβέντα να πω ότι είμαι περήφανη για τη Δικαιοσύνη (Video)

«Είναι πολύ μεγάλη, βαριά κουβέντα, να πω ότι είμαι περήφανη» για τη Δικαιοσύνη, είπε η πρόεδρος της Δημοκρατίας με αφορμή το έγκλημα των Τεμπών,  σε συνέντευξή της που προβλήθηκε λίγες ώρες μετά τη δημοσκόπηση της Public Issue που δείχνει πως η εμπιστοσύνη των πολιτών στον θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας έχει καταρρακωθεί.

Διαβάστε περισσότερα: Καταρρακώθηκε η εμπιστοσύνη των πολιτών στον θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας και η αιτία έχει όνομα

Σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης στον Alpha, μετά από την ερώητηση «Εσείς είσαστε υπερήφανη για την ελληνική Δικαιοσύνη;», απάντησε: «Είναι πολύ μεγάλη, βαριά κουβέντα, να πω ότι είμαι περήφανη. Εγώ δεν έχω να κρίνω και κανέναν. Υπήρξα σχεδόν 40 χρόνια δικαστής. Ξέρω ότι πολλοί συνάδελφοί μου προσπαθούν να κάνουν το σωστό. Βεβαίως θα υπάρξουν αστοχίες και λάθη. Άνθρωποι είναι και οι δικαστές. Αυτό που μέσα μου βαθιά εύχομαι και ελπίζω, είναι ακριβώς ότι είναι ανεξάρτητοι και δεν επηρεάζονται από κανέναν στην κρίση τους. Αυτό εύχομαι πάντα».

Ακόμα, υποστήριξε πως μετά την τραγωδία των Τεμπών: «από την ημέρα εκείνη, όταν βλέπω γραμμές ή τρένο, πέρα από τον πόνο και την οργή, νιώθω και ντροπή ακόμη».

Ερωτηθείσα για το εάν θα μάθουμε ποιος έχει τη μεγάλη ευθύνη και εάν θα αποδοθεί δικαιοσύνη, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είπε, προσέχοντας τα λόγια της: «Θέλω να πιστεύω πως ναι, είναι απαίτηση της κοινωνίας, του καθενός από εμάς. Από τη βραδιά εκείνη, που χάθηκαν 57 ανθρώπινες ζωές και μάλιστα νέων ανθρώπων, τα αισθήματα του πόνου και της οργής είναι αυτά νομίζω που διακατέχουν όλους μας. Θέλω να πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της. Οφείλει να το κάνει. Όλοι περιμένουμε απαντήσεις. Να αναζητηθούν, να αποδοθούν οι ευθύνες και να υπάρξει η τιμωρία που προβλέπει η έννομη τάξη».

 

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης από Χανιά: Καλά κάνω και έχω ψυχή Πολάκη – Εμείς δεν παίρνουμε άδεια από συμφέροντα (Video)

Κασσελάκης: Ο κόσμος να περιμένει ντρέτα λόγια – Να φύγει το άλλοθι του 41% (Video)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter