Κασσελάκης: Ο κόσμος να περιμένει ντρέτα λόγια – Να φύγει το άλλοθι του 41% (Video)

Κασσελάκης: Ο κόσμος να περιμένει ντρέτα λόγια – Να φύγει το άλλοθι του 41% (Video)

«Ντρέτα λόγια, αυτό να περιμένει ο κόσμος. Δεν είμαστε πιασμένοι από πουθενά, ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε, ό,τι ερωτήσεις κάνει ο κόσμος θα τις απαντήσω. Κι αν κάτι δεν το ξέρω, θα πω “δεν ξέρω”. Γιατί όταν διεκδικείς να διοικήσεις τον κόσμο, δεν μπορείς να παίζεις “κορώνα – γράμματα” παριστάνοντας τον ξερόλα, πρέπει να το κάνεις με ταπεινοφροσύνη» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης στο Zarpa Radio της Κρήτης, απαντώντας σε ερώτηση για τις σχέσεις και την επαφή του με τους πολίτες.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

«Θέλουμε ανοικτές αγορές, θέλουμε εργασιακά δικαιώματα, θέλουμε κοινωνικό κράτος, θέλουμε δημόσια Υγεία, κράτος πρόνοιας, μια στιβαρή άμυνα, μια εγκρατή φορολογική πολιτική» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για το πρόγραμμα του κόμματος και έδωσε έμφαση στις προτάσεις του για την οικονομία:

«Αυτή τη στιγμή έχουμε μια τελείως παράλογη φορολογία. Καταρχήν και μόνο η ιδέα ότι πρέπει να προκαταβάλει ο επιχειρηματίας τον φόρο του, είναι ανήκουστη, πρέπει να καταργηθεί.

Δεύτερον πρέπει να δημιουργηθεί μια φορολογική κλίμακα, στις επιχειρήσεις που έχουν έσοδα κάτω από 200.000 ευρώ τον χρόνο, το 97% δηλαδή των επιχειρήσεων, ο φόρος πρέπει να μειωθεί.

Τρίτον, πρέπει να σκεφτούμε έναν ενιαίο τρόπο ατομικής κλίμακας φορολόγησης που να διαρκεί τουλάχιστον 10 χρόνια. Και σύμφωνα με την δική μας κλίμακα, για εισοδήματα μέχρι 200.000 ευρώ ο φόρος θα μειωθεί».

Για το κομμάτι της άμυνας, τόνισε πως μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα εμπλέκεται σε περιπέτειες των ΗΠΑ ανά τον κόσμο».

«Το ΝΑΤΟ είναι μια αμυντική συμμαχία. Πιστεύω ότι ο εξοπλισμός μας πρέπει να μένει εντός της χώρας. Ήδη παρέχουμε μια μεγάλη υπηρεσία, την γεωπολιτική μας θέση. Μπορούμε να παρέχουμε ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία…» είπε.

«Να στείλουν τον Καραμανλή στη Δικαιοσύνη»

«Πιστεύω ότι πρέπει να φύγει το άλλοθι του 41%. Βλέπουμε μια τεράστια συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών και μια συγκάλυψη του ίδιου του υπουργού Μεταφορών, ο οποίος είχε στα χέρια του ένα σωρό προειδοποιήσεις τα προηγούμενα δύο χρόνια» είπε για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή και συμπλήρωσε:

«Οι ενδείξεις για τα κακουργήματα είναι τεράστιες… Το να παραιτείσαι από υπουργός και να παραμένεις βουλευτής, δεν είναι πολιτική ευθύνη. Δεν είναι εργαλειοποίηση να ζητάς δικαιοσύνη. Είναι θέμα δημοκρατίας. Αυτό που ζητάμε είναι να στείλουν τον Κώστα Καραμανλή στη Δικαιοσύνη».

«Κάτι δεν πάει καλά θεσμικά…»

Για τα αυξημένα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και με αφορμή τη δολοφονία της 28χρονης έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων, τόνισε πως «πρέπει να υπάρχει ταχύτερη και πιο γρήγορη ανταπόκριση σε τέτοια περιστατικά».

«Κάτι δεν πάει καλά θεσμικά, δεν είναι ανθρώπινο λάθος. Άλλο να καρατομούμε αστυνομικούς και άλλο να βρούμε λύσεις για να μην σκοτώνονται οι γυναίκες» συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης: Κασσελάκης από τα Χανιά: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανανεωμένος και πιο συμπαγής από ποτέ

ΣΥΡΙΖΑ: Απαντά στον «συγκλονισμένο» Χρυσοχοΐδη – «Και εμείς είμαστε συγκλονισμένοι από την ευκολία που κρύβει τις ευθύνες του»

Άγιοι Ανάργυροι: «Πήγα μαυρισμένη στο ξύλο και με έδιωξαν» – Καταγγελία σοκ μετά και τις νέες αποκαλύψεις (Video)


Δημοσκοπήσεις «στο γκρι» για τη Νέα Δημοκρατία και το γαλάζιο «πλεκτό» που ξηλώνεται σταθερά


Άγιοι Ανάργυροι: «Η έρευνα διεξάγεται με μεγάλη ταχύτητα» λέει ο Χρυσοχοΐδης τέσσερις ημέρες μετά τη γυναικοκτονία


Αγ. Ανάργυροι: «Για να βρίσκεται εκεί ο νόμος του δίνει το δικαίωμα» – Οι ισχυρισμοί της ΕΛΑΣ για τον επίορκο αστυνομικό (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter