Δημοσκοπήσεις «στο γκρι» για τη Νέα Δημοκρατία και το γαλάζιο «πλεκτό» που ξηλώνεται σταθερά

Δημοσκοπήσεις «στο γκρι» για τη Νέα Δημοκρατία και το γαλάζιο «πλεκτό» που ξηλώνεται σταθερά

Το γνωστό «όπως με βλέπεις ή όπως σε βλέπω» ισχύει και στις δημοσκοπήσεις. Ισχύει και το «δεν είναι έτσι όπως νομίζετε» και ο πρώτος που έχει το άγχος είναι αυτός που είναι στην εξουσία.

Γιατί, αν ισχύουν όσα «περιγράφει» η Pulse για τον Σκάι πρόκειται για ένα γαλάζιο πλεκτό που ξηλώνεται σταθερά.

Η Νέα Δημοκρατία με (σχεδόν) όλα τα ΜΜΕ στη διάθεσή της –κατάσταση που κάνει πλέον πολλά νερά- παρουσιάζει απώλειες προς τη ακροδεξιά και προς το κέντρο.

Όλα στα επιμέρους παίρνει πλέον κάτω από τη βάση, κάτι που φαίνεται πλέον και σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης.

Μπορεί να μένει «πρώτο κόμμα» αλλά όπως φαίνεται το 41% έχει κάνει φτερά και το δεύτερο κατώφλι, το 33% -που είχε πάρει στις προηγούμενες Ευρωεκλογές φαίνεται πλέον πως απειλείται σοβαρά.

Σε όλα τα επιμέρους θέματα βρίσκεται απολογούμενη, από ακρίβεια ως ασφάλεια αφού πλέον, παρά τη συνεχή πλύση εγκεφάλου τόσο καιρό, η πραγματικότητα ήρθε και τους «πλάκωσε».

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην «καταλληλόλητα» συγκεντρώνει μόλις 34% παρά τη συνεχή προσπάθεια «δολοφονίας» προσωπικοτήτων που τον αμφισβητούν όλο τα προηγούμενο διάστημα.

Την ίδια ώρα αποτυγχάνει η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να «αλλάξει τη σειρά» στα κόμματα της Αντιπολίτευσης με το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται στην τρίτη θέση και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – με ανοδικές τάσεις- να παραμένει η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Οι απώλειες του γαλάζιου νεοδημοκρατικού διαμερίσματος στη μεγάλη πολυκατοικία πηγαίνουν προς την άκρα αριστερά παρά το ότι οι φωνές των ακροδεξιών Βορίδη, Γεωργιάδη και Πλεύρη επισκιάζουν τις υπόλοιπες της «παραδοσιακής» δεξιάς χρεώνοντας καθαρά αντιευρωπαϊκή πολιτική. Εξάλλου η Καραμανλική Δεξιά του «Η Ελλάς ανήκει στη Δύση» έχει μετατοπιστεί σε διαφθορά όλων των Δημοκρατικών Αξιών και Αρχών.

Απώλειες της ΝΔ και προς το κέντρο αφού η ακρίβεια, η ασφάλεια, το θέμα της Υγείας, της Δικαιοσύνης, της Διαφθοράς, του εγκλήματος στα Τέμπη, η ανεργία αλλά και η Παιδεία, ροκανίζουν κάθε προσπάθεια να δείξει προοδευτικό προφίλ.

Πολλοί και οι αναποφάσιστοι στη γαλάζια πολυκατοικία.

Οι κάλπες εγκυμονούν κινδύνους και οι «μετρήσεις» συχνά πέφτουν έξω.

Μόνον που τα καμπανάκια χτυπούν στην ΝΔ και από μηχανής θεοί υπάρχουν μόνον στις αρχαίες τραγωδίες….

Δεν ξέρει κανείς πλέον ποιος απρόσμενος παράγοντας θα προσφέρει μια «θετική λύση» στη ΝΔ η πολιτική της οποίας αποδοκιμάστηκε από τους ανώτερους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Διαβάστε επίσης:

Άγιοι Ανάργυροι: «Πήγα μαυρισμένη από το ξύλο και με έδιωξαν» – Νέα σοκαριστική καταγγελία για το ΑΤ (Video)


Καταχειροκροτήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο η Καρυστιανού: «Στα Τέμπη χάσαμε ό,τι πιο ιερό γεννήσαμε»


Η ομογένεια έβαλε «στοπ» στο ταξίδι του Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον


Αντώναρος: Ο Χρυσοχοΐδης δεν μπορεί να χωρίσει δυο γαϊδάρων άχυρα – Εξυπηρετήσεις κάνει


Κυριάκο Μητσοτάκη, τελικά γιατί τους «παραίτησες»;


 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter