Άγιοι Ανάργυροι: «Πήγα μαυρισμένη στο ξύλο και με έδιωξαν» – Καταγγελία σοκ μετά και τις νέες αποκαλύψεις (Video)

Άγιοι Ανάργυροι: «Πήγα μαυρισμένη στο ξύλο και με έδιωξαν» – Καταγγελία σοκ μετά και τις νέες αποκαλύψεις (Video)

Τη στάση που τήρησαν στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων στηλιτεύει μία γυναίκα η οποία πριν από δύο χρόνια είχε επιχειρήσει να καταγγείλει ότι έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον σύντροφό της, αντιμετωπίζοντας την πλήρη αδιαφορία των αστυνομικών. Όλα αυτά στον απόηχο της αποκάλυψης ότι μία ακόμη αστυνομικός η όποια υπηρετεί στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα εμπλέκεται στο κύκλωμα των παράνομων ελληνοποιήσεων που χορηγούσε πλαστά πιστοποιητικά.

Διαβάστε περισσότερα: Άγιοι Ανάργυροι: Και δεύτερη αστυνομικός του ΑΤ εμπλέκεται στο κύκλωμα με τα πλαστά πιστοποιητικά

Ωστόσο, η καταγγέλλουσα μίλησε στο Mega με αφορμή τα όσα συνέβησαν έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων το βράδυ της Δευτέρας, σημειώνοντας ότι στη δική της περίπτωση, ο αστυνομικός δεν την άφησε καν να μπει στο κτίριο ενώ έβλεπε ότι ήταν χτυπημένη. Η ίδια μάλιστα σημείωσε ότι μετέβη και την επόμενη ημέρα στο Αστυνομικό Τμήμα για να αναζητήσει βοήθεια, δίχως αποτέλεσμα.

«Πριν δύο χρόνια βίωσα ενδοοικογενειακή βία. Πήγα στο Α.Τ των Αγίων Αναργύρων να το καταγγείλω. Ο αστυνομικός στο φυλάκιο δεν με αντιμετώπισε σωστά. Ήμουν άγρια χτυπημένη, με μώλωπες και μου είπε πως δεν μπορώ να ανέβω γιατί υπάρχει πάνω μία άλλη διαδικασία αυτοφώρου. Με ρώτησε εάν με χτύπησε, και ήμουν μαυρισμένη, και μου είπε καλύτερα να φύγω. Γύρισα σπίτι και προσπάθησα ξανά την επόμενη ημέρα. Είχε βάρδια κάποιος άλλος αστυνομικός και έγινε το ίδιο σκηνικό» ανέφερε η καταγγέλλουσα στο Mega.

Όπως σημείωσε, ο αστυνομικός την προέτρεψε να φύγει και να βρει δικηγόρο. Στη συνέχεια τόνισε ότι πήγε και την επόμενη ημέρα στο ΑΤ για να αντιμετωπίσει την ίδια συμπεριφορά.

 «Μου είπαν πως θα περιμένω πολλές ώρες γιατί υπάρχει πάνω αυτόφωρο και πάλι. Δεν μπήκα μέσα ποτέ. Το θέμα είναι να αλλάξει και η νομοθετική ρύθμιση για να μη ρυθμίσουμε άλλα θύματα. Εγώ μετά κινήθηκα νομικά. Είναι πολύ δύσκολο. Ακόμα και τώρα μου είναι δύσκολο να μιλήσω. Θυμήθηκα ξανά το περιστατικό όταν το είδα. Πως πήγα να ζητήσω βοήθεια και δεν με άκουσαν», συμπλήρωσε.

Η γυναίκα ανέφερε ότι δεν της έμεινε άλλη επιλογή από το να κινηθεί νομικά.

Ποια είναι η δεύτερη αστυνομικός που εμπλέκεται

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις σχετικά με το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, καθώς μία ακόμη αστυνομικός η όποια υπηρετεί στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα εμπλέκεται στο κύκλωμα των παράνομων ελληνοποιήσεων που χορηγούσε πλαστά πιστοποιητικά. Πρόκειται για την Σ.Σ. σύζυγό του αξιωματικού της ΕΛΑΣ που ήταν διοικητής του Α.Τ. Ασπροπύργουο οποίος φέρεται ως το «νούμερο 2» του κυκλώματος και είχε προφυλακιστεί.

Δείτε επίσης: Πλαστά πιστοποιητικά: Ο αρχηγός του κυκλώματος, ο διοικητής, το ξέπλυμα ποινικών και τα μηνύματα «φωτιά»


Η Σ.Σ. είναι γνωστή συνδικαλίστρια της ΕΛ.ΑΣ η οποία συχνά πυκνά αρθρογραφούσε για ζητήματα της Αστυνομίας ενώ είχε και τηλεοπτική παρουσία. Μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος το 2021 και την άσκηση ποινικών διώξεων η Σ.Σ. μετατέθηκε στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, ενώ για λόγους μητρότητας, δεν προφυλακίστηκε όπως ο σύζυγός της. Σε βάρος της εκτός από ποινικές διώξεις έχουν κινηθεί και οι σχετικές πειθαρχικές διαδικασίες.

Το κύκλωμα στο οποίο εμπλέκονταν αστυνομικοί, υπάλληλοι ΟΤΑ, δικηγόρος, κτλ αναλάμβανε να βγάζει ταυτότητες ή διαβατήρια μεταξύ άλλων σε ποινικούς ώστε να εμφανίζονται ως Έλληνες πολίτες, χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία. Μεταξύ των όσων είχαν λάβει παράνομα πιστοποιητικά ήταν και η οικογένεια του Τούρκου καταζητούμενου, Γιασάμ Αγιαβέφε. Συγκεκριμένα, το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε στα τέλη του 2021 από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας είχε χορηγήσει ταυτότητα στη σύζυγο του Γιασάμ Αγιαβέφε ήδη από τον Νοέμβριο του 2018, ενώ η αστυνομία είχε ολοκληρώσει και αποστείλει στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές τη σχετική πολυσέλιδη δικογραφία ήδη από τον Δεκέμβριο του 2021.

Δείτε επίσης: Η μαφία τακτοποίησε τη σύζυγο και ο Αδωνης τον Αγιαβέφε

Τα 520.000 ευρώ του συζύγου

Όπως αναφερόταν στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ προς τις εισαγγελικές αρχές ο Διοικητής «είχε επικοινωνίες με το διευθυντή της εγκληματικής οργάνωσης», «συνέπραττε ως διοικητής στην παράνομη έκδοση δελτίων ταυτότητας» τα οποία εκδίδονταν από την αρμόδια υπάλληλο του Τμήματος του και σύζυγό του», δηλαδή τη Σ.Σ.

Επίσης ο διοικητής και σύζυγος «αναζητούσε άτομα στις βάσεις δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ, τόσο πριν την έκδοση των δελτίων όσο και μετά από αυτή, παρέχοντας τις απαιτούμενες πληροφορίες οι οποίες διασφάλιζαν την ασφαλή έκδοση των δελτίων που αποτελούσε βασικό στοιχείο για την απρόσκοπτη δράση της οργάνωσης».

Δείτε επίσης: Κύκλωμα – παράνομες ταυτότητες: Διοικητής Τμήματος Ασφαλείας βρέθηκε με 320.000 ευρώ σε χρηματοκιβώτιο (Photos)

Εντύπωση επίσης είχαν προκαλέσει τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του διοικητή ΑΤ Ασπροπύργου την περίοδο εκείνη Ειδικότερα στο χρηματοκιβώτιο του είχε βρεθεί το ποσό των 320.000 ευρώ ενώ ακόμη 200.000 ευρώ είχα εντοπιστεί σε τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Ο φρουρός του ΑΤ

Υπενθυμίζεται ότι όπως αποκάλυψε το documentonews.gr o αστυνομικό που εκτελούσε χρέη σκοπού την ώρα που έγινε η εν ψυχρώ δολοφονία της 28χρονης φέρεται να εμπλέκεται στην πρώτη προσπάθεια ελληνοποίησης με πλαστά στοιχεία της οικογένειας Αγιαβέφε μέσω ΑΤ.

Μάλιστα ο αστυνομικός Ι.Μ. ελέγχεται πειθαρχικά με το ερώτημα της απόταξης.

Διαβάστε επίσης:

Άγιοι Ανάργυροι: Στον ανακριτή ο 39χρονος δράστης – Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Κυριακή

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: «Ξηλώθηκαν» ακόμη 4 άτομα από το ΑΤ

Άγιοι Ανάργυροι: Και δεύτερη αστυνομικός του ΑΤ εμπλέκεται στο κύκλωμα με τα πλαστά πιστοποιητικά

Aγ. Ανάργυροι: Τους έλεγε ότι βλέπει τον δολοφόνο της και η Άμεση Δράση κρατούσε σημειώσεις – Συγκλονίζει το ηχητικό (Video)

Αγ. Ανάργυροι: «Δεν είναι ταξί το περιπολικό», η εξοργιστική απάντηση της Άμεσης Δράσης στην 28χρονη που ζήτησε την προστασία της ΕΛΑΣ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter