Γυμναζόμαστε κάνοντας …. δουλειές του σπιτιού!

Γυμναζόμαστε κάνοντας …. δουλειές του σπιτιού!

Έχετε παρατηρήσει ποτέ, πως μετά από μία μέρα γενικής καθαριότητας, ξυπνάτε το επόμενο πρωί πιασμένοι λες και ήσασταν στο γυμναστήριο;

Οι δουλειές του σπιτιού είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και ειδικά τώρα που μένουμε σπίτι, αποτελούν έναν ακόμη τρόπο για να περνάμε την ώρα μας.

Εκτός όμως από τα προφανή οφέλη, μας βοηθούν επίσης να καίμε αρκετές θερμίδες χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

Με τις πιο ελαφριές δουλειές όπως το ξεσκόνισμα , μέχρι και τις πιο βαριές πχ τίναγμα των χαλιών, καταφέρνουμε να γυμνάσουμε όλο μας το κορμί. Ας δούμε λοιπόν τι πετυχαίνουμε κάνοντας τις πιο συνηθισμένες δουλειές:

Ξεσκόνισμα: Είναι η προθέρμανσή μας. Αρχίζουμε να κινούμαστε στον χώρο, να μετακινούμε αντικείμενα και να τα επανατοποθετούμε στη θέση τους, επιμένουμε σε σημεία (δεν κάνουμε μόνο όσα βλέπει η πεθερά), ανεβαίνουμε σε σκάλα για να κάνουμε τα φωτιστικά κτλ. Έχουμε ήδη ξεκινήσει να ζεσταίνουμε τα χέρια και τα μπράτσα μας.

Σκούπισμα – Σφουγγάρισμα: Κυκλική προπόνηση με έμφαση στον κορμό μας. Τεντωνόμαστε, σκύβουμε, σηκώνουμε τον κουβά να αλλάξουμε το νερό ή την ηλεκτρική σκούπα για να μεταφερθούμε σε άλλο δωμάτιο. Το επίπεδο δυσκολίας ανεβαίνει όταν μετακινούμε βαριά αντικείμενα όπως για παράδειγμα το ψυγείο ή τα έπιπλα για να καθαρίσουμε το πίσω μέρος τους. Έτσι κάνουμε κατά κάποιο τρόπο βάρη και δυναμώνουμε πόδια, χέρια, ενώ με το σπρώξιμο γυμνάζουμε το στήθος και την πλάτη μας. Καθόλου άσχημα!

Τζάμια: Η καλύτερη ΄΄άσκηση΄΄ για να γυμνάσουμε τα χέρια μας και την πλάτη μας.

Τίναγμα σεντονιών, παπλωμάτων, χαλιών κλπ: Όσο πιο βαρύ το είδος που τινάζουμε, τόσο πιο αποτελεσματική είναι η άσκησή μας. Κι εδώ γυμνάζουμε ξανά τα χέρια μας αλλά και τους κοιλιακούς μας.

Τρίψιμο μπανιέρας: Βάλτε όσο πιο πολλή δύναμη μπορείτε και δείτε τα μπράτσα σας να γραμμώνουν.

Και για αποθεραπεία…. Αλλάξτε σεντόνια, γυαλίστε τα μαχαιροπίρουνα, βάλτε λουλούδια στα βάζα και ασχοληθείτε με μικροδουλειές που δεν απαιτούν ιδιαίτερη κίνηση.

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου λοιπόν. Μέσα σε μερικές ώρες καταφέρατε να κάνετε το σπίτι σας να λάμψει και το σώμα σας να σας ευγνωμονεί! 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter