Η αφόρητη «δημοκρατική ευαισθησία» του κυρίου Βέμπερ, φίλου του κ. Μητσοτάκη

Η αφόρητη «δημοκρατική ευαισθησία» του κυρίου Βέμπερ, φίλου του κ. Μητσοτάκη

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, φίλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά όταν πρόκειται για κράτος δικαίου στην Ευρώπη…

Αυτή τη φορά εξέφρασε τη σοβαρή του ανησυχία για το Κράτος Δικαίου στην Ισπανία όπου οι φίλοι του δεξιοί δεν κατόρθωσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση.
Και βέβαια δεν θα μπούμε στα εσωτερικά και ευαίσθητα της Ισπανίας αφού η νέα κυβέρνηση του σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ στηρίχθηκε και στην αμνήστευση τον Καταλανών Αυτονομιστών, προκαλώντας σοβαρές αντιδράσεις.

Θα τολμήσουμε να πούμε βέβαια πως ίσως θα έπρεπε η Ισπανία να «ξεπεράσει» πρακτικά αυτή την ιστορία αλλά αυτό είναι θέμα της Ισπανίας.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με την αντιπρόεδρο της ΚΟ του ΕΛΚ Ντολόρς Μονσεράτ στο Στρασβούργο διέρρηξε τα ιμάτιά του για να στηρίξει τους συντηρητικούς στη Μαδρίτη.

Χαρακτήρισε μάλιστα «σοκαριστικό» γεγονός ότι «οι Σοσιαλιστές, οι Πράσινοι και η Αριστερά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν ήταν έτοιμοι να επιτρέψουν τη διεξαγωγή της συζήτησης αυτήν την εβδομάδα για εκατομμύρια ανθρώπους που διαδηλώνουν στην Ισπανία για το κράτος δικαίου».

«Έχασαν την αξιοπιστία τους να είναι θεματοφύλακες του κράτους δικαίου στην Ευρώπη», είπε ο κ. Βέμπερ και κάλεσε για «σαφή αντίδραση» από την πλευρά της Κομισιόν.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ συμπλήρωσε μάλιστα ότι το κράτος δικαίου δεν έχει σχέση με το αν πρόκειται για μεγάλη ή μικρή χώρα, αλλά έχει να κάνει με την αρχή της Ένωσης. Προφανώς είχε ξεχάσει τι είχε δηλώσει μερικούς μήνες πριν για την Ελλάδα…

Μήπως όμως όλα είναι υποκριτικά και κομματικά;

Αντίθετα με αυτά που λέει τώρα, όταν επρόκειτο για την Αθήνα και για τον φίλο του Κυριάκο Μητσοτάκη, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, δήλωνε τον Μάρτιο του 2023 ότι το κράτος δικαίου στην Ελλάδα είναι εθνικό θέμα και όχι ευρωπαϊκό ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκαλώντας μάλιστα την έντονη αντίδραση άλλων πολιτικών ομάδων.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γίνεται πλατφόρμα για εθνικές συζητήσεις (…) Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι», είχε δηλώσει μερικούς μήνες πριν επικεφαλής του ΕΛΚ.

Διαβάστε επίσης: Απέχει το ΕΛΚ από την αποστολή της επιτροπής LIBE στην Ελλάδα

Ο Βέμπερ είχε πει τότε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει αντ’ αυτού να επικεντρωθεί σε αμιγώς ευρωπαϊκά θέματα και είχε καλέσει τους ευρωβουλευτές να «έχουν κατά νου» ότι η Ελλάδα θα πραγματοποιούσε εκλογές σε έξι εβδομάδες.

Οπότε, αν καταλάβατε καλά, στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είναι μια χαρούμενη κομματικοποιημένη ατμόσφαιρα εις βάρος της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και της ενοποίησης!

Διαβάστε επίσης:

Ο Τσακλόγλου επιμένει «κομψά» στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

Ο Μητσοτάκης φορολογεί τους «μικρούς» ελεύθερους επιχειρηματίες για να μην ελέγξει τους «μεγάλους» και ψηφοφόρους της ΝΔ

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: «Ο προϋπολογισμός δεν αντιμετωπίζει την ακρίβεια που πνίγει νοικοκυριά και επιχειρήσεις»


Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter