Η ακροδεξιά «παράγκα» της ΝΔ Μητσοτάκη-Μπογδάνου

Η ακροδεξιά «παράγκα» της ΝΔ Μητσοτάκη-Μπογδάνου

Ουδέν τυχαίο για τη γαλαζοσκεπή ακροδεξιά … Είναι αυτή που η Πειραιώς του Κυριάκου Μητσοτάκη την έβαλε στα ψηφοδέλτιά της και την προσέφερε στους ψηφοφόρους για να την καθίσουν στα βουλευτικά έδρανα της ΝΔ.

Η Ελλάδα κοιτά και θλίβεται να ζει ανακατεμένο το χθες και το σήμερα, α-σκεπο , σαν την «Παράγκα» του Σαββόπουλου: «Όχι, όχι αυτό δεν είναι τραγούδι/Είναι η τρύπια στέγη μιας παράγκας/Είναι η γόπα που μάζεψε ένας μάγκας/Κι ο χαφιές που μας ακολουθεί. Όχι, όχι αυτό δεν είναι τραγούδι…».

Διαβάστε επίσης: Ένοχη σιωπή Μητσοτάκη για τη ρατσιστική συμπεριφορά του Μπογδάνου

Με την κοινοποίηση (retweet) -κατά λάθος, είπε- ενός κειμένου που περιλάμβανε κατάλογο ονομάτων παιδιών νηπιαγωγείου για να δείξει ότι το μεταναστευτικό έχει επιπτώσεις στο δημογραφικό ο βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου Κωνσταντίνος Μπογδάνος αποκτά πιστοποίηση στη μισαλλόδοξη πολιτική προπαγάνδα.

Μάλιστα, γίνεται κουβαλητής ενός know how …πολιτικού ευγονισμού και ρατσιστικών διαχωρισμών της κοινωνίας, που η ΝΔ υποδέχεται και επειδή «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» και επειδή δεν κρασάρει στη λογική της πολυσυλλεκτικής συντηρητικής παράταξης.

Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν μπορεί πλέον να επιχειρηματολογεί για την δήθεν ταυτοτική της επιλογή να ενδυναμώσει την σχέση της με το φιλελεύθερο κέντρο -την έχει ήδη καταπιεί η εμβληματική τριπλέτα των υπουργών της ακροδεξιάς της πτέρυγας (Βορίδης-Γεωργιάδης-Πλεύρης). Τώρα, κυρίως ξεσκεπάζεται η άμετρη αδιαφορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το ρατσιστικό κακοφόρμισμα του παρόντος με αποτύπωμα σε ένα άκαρδο (και βαθιά ταξικό) μέλλον. Η υπόθεση Μπογδάνου για τα ξενάκια στα νηπιαγωγεία σφραγίζει τη ΝΔ και δείχνει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να φτιάξει μια μισεμένη Ελλάδα…

Πόσοι και πόσοι δεν θυμήθηκαν τις μέρες αυτές, μια άλλη, πριν από λίγο καιρό, “μαύρη” κίνηση του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου, τότε που είχε αποκαλύψει δημοσίως την ταυτότητα διαδηλωτή (όνομα, φοιτητή κλπ)…Για τη νέα Μπογδάνεια εποποιία μισαλλοδοξίας, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν μπορεί να κρύψει τις πολιτικές ευθύνες που την βαρύνουν.

Πώς το είπε ο Περισσός σε σχόλιό του; «Είναι προφανές ότι ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Μπογδάνος, εξελίσσεται σε κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή χαφιέ, με την παράνομη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων και τη στοχοποίηση συγκεκριμένων ανθρώπων.

Τελευταίο κρούσμα η ανατριχιαστική, ρατσιστική αναπαραγωγή λίστας με ονόματα μαθητών και εκπαιδευτικού από νηπιαγωγείο της Αθήνας, παραβιάζοντας ακόμα κι αυτή τη σημερινή νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα». Για να καταλήξει το ΚΚΕ, σημειώνοντας: «Ειδικά γι’ αυτή τη διαρροή και δημοσιοποίηση η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις. Η κυβέρνηση της ΝΔ να σταματήσει να κρύβεται. Δεν μπορεί να αποφύγει τις βαριές πολιτικές ευθύνες για το ποιόν του βουλευτή της».

Στο ίδιο μήκος και η Χαριλάου Τρικούπη. «Η δημοσιοποίηση ονομάτων αλλοδαπών μαθητών νηπιαγωγείου από κυβερνητικό βουλευτή είναι
μια άθλια, θρασύδειλη και ακροδεξιά πράξη. Χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Η παραμονή του βουλευτή Μπογδάνου στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα σημάνει, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, πως οι ιδέες και οι πρακτικές του είναι ανεκτές», σχολιάζει το ηγετικό επιτελείο του Κινήματος Αλλαγής. Μάλιστα, κατά τη Χαριλάου Τρικούπη «Η ευθύνη ανήκει πλέον στον κ. Μητσοτάκη»…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter