Η Alfa Romeo παρουσίασε στη Γενεύη το SUV Tonale

Η Alfa Romeo παρουσίασε στη Γενεύη το SUV Tonale

Το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της παρουσίασε στη Γενεύη η Alfa Romeo και πρόκειται για το πρωτότυπο SUV Tonale, το οποίο διακρίνεται από τις συμπαγείς του διαστάσεις και το στιλ της φίρμας.

Μάλιστα, οι κομψοί του όγκοι και οι επιφάνειες θυμίζουν μοντέλα του παρελθόντος, όπως είναι οι Duetto, Disco Volante Spider και GT Junior. Στο εμπρός μέρος, η σειρά των 3+3 φώτων συνδέουν την Tonale με τις SZ και Brera. Όσον αφορά στο πίσω, ο σχεδιασμός των φωτιστικών σωμάτων θυμίζει υπογραφή και όχι απλώς ένα σύστημα φωτισμού.

Εσωτερικά, το προφίλ του οχήματος είναι επικεντρωμένο στον οδηγό. Ο χώρος φιλοξενεί τέσσερα άτομα και μερικά υλικά από τα οποία διακοσμείται, είναι το αλουμίνιο, το δέρμα και το ύφασμα Alcantara. Τα συστήματα που προσφέρουν άνεση και συνδεσιμότητα είναι κι αυτά εκεί, με την οθόνη του πίνακα οργάνων να είναι 12,3 ιντσών και αυτή της κεντρικής κονσόλας, 10,25.

Το όχημα, μάλιστα, εξοπλίζεται και με δύο νέες εφαρμογές διασύνδεσης και πρόκειται για τις «Alfista» και «Paddock». Η πρώτη επιτρέπει στον χρήστη να παραμένει σε επαφή με το Lifestyle της Alfa Romeo, διατηρώντας τον ενήμερο για όλες τις εκδηλώσεις της φίρμας, ενώ μπορούν να μετέχει και σε κληρώσεις με διάφορα δώρα, όπως είσοδο VIP σε διάφορες εκδηλώσεις της φίρμας. Αναφορικά με την «Paddock», επιτρέπει στον χρήστη να αγοράζει σε πραγματικό χρόνο στοιχεία αναβάθμισης του οχήματος και άλλα αξεσουάρ.

Το πρωτότυπο Tonale σηματοδοτεί την είσοδο της μάρκας στην κατηγορία C-SUV και ενισχύεται περισσότερο από τον ηλεκτρικό χαρακτήρα του. Αυτός διακρίνεται από το φιδάκι (Biscione) που έχει προσαρμοστεί κάτω από μια «hybrid ματιά». Το ηλεκτρικό μοτέρ έχει τοποθετηθεί στον πίσω άξονα, ενώ το D.N.A. που εξοπλίζει άλλα μοντέλα (Giulietta, Giulia, Stelvio και 4C), αποκτά μια νέα μορφή.

Η επιλογή Dynamic εξελίχθηκε σε Dual Power, εξασφαλίζοντας μέγιστη ισχύ και από τους δύο κινητήρες. Το σύστημα πολυμέσων διαθέτει την επιλογή E-mozione που κάνει το πεντάλ του γκαζιού, την πέδηση και τη διεύθυνση να ανταποκρίνονται πιο εύκολα. Η Ν (Natural), διαχειρίζεται την ισορροπία ανάμεσα στους δύο κινητήρες, με το αποτέλεσμα αυτού να είναι η χαμηλή κατανάλωση. Όσον αφορά στο πρόγραμμα Advance Efficiency, εξελίχθηκε σε Advance E για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση.

Το όνομα του αυτοκινήτου προέρχεται από το ομώνυμο πέρασμα στις Άλπεις, το οποίο δεν απέχει πολύ από το πέρασμα Stelvio, όνομα που συνοδεύει ένα άλλο μοντέλο της Alfa Romeo.

Πηγή: Alfa Romeo

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter