Η Amazon εξαγοράζει την MGM και τον… 007!

Η Amazon εξαγοράζει την MGM και τον… 007!
Φωτογραφία: IMDB

H συμφωνία αναμένεται να προκαλέσει αναταραχές στην κινηματογραφική αλυσίδα καθώς η MGM είναι η ιδιοκτήτρια – μεταξύ άλλων-και των ταινιών του Τζέιμς Μποντ.

Λίγες μέρες μετά την είδηση ότι η Warner Media συγχωνεύεται με το Discovery ύστερα από τη δυναμική κίνηση της AT&T, ήρθε στο φως ακόμη μία που προκάλεσε σεισμό στο χώρο του σινεμά. Η Amazon ανακοίνωσε την ολοκλήρωση ενός ιστορικού ντιλ. Η εξαγορά της MGM, από τα πιο ιστορικά στούντιο του Χόλιγουντ, έφτασε τα 8,45 δισεκατομμύρια δολάρια! Ο βαρύς τίτλος φυσικά της MGM είναι οι κατασκοπικές περιπέτειες του James Bond, ενώ στην ταινιοθήκη της βρίσκονται σχεδόν 4.000 φιλμ και πάνω από 17.000 ώρες τηλεοπτικών σειρών. Πάντως αυτό δεν σημαίνει ότι θα δούμε τη νέα ταινία του Μποντ στο μόνο στο κανάλι της Amazon καθώς οι παραγωγοί της σειράς των ταινιών του Μποντ Μπάρμπαρα Μπρόκολι και Μάικλ Γουίλσον δήλωσαν στο Variety ότι ο «δημοφιλής πράκτορας θα συνεχίζει να εμφανίζεται αποκλειστικά στη μεγάλη οθόνη».

Μετά κι από αυτή τη συμφωνία η θέση της Amazon στο Prime Video και το πεδίο του streaming όχι απλώς ενισχύεται αλλά αποκτά και ηγετικό χαρακτήρα. Θυμίζουμε ότι το μεγάλο πρότζεκτ που δουλεύει αυτή την εποχή η Amazon είναι η νέα σειρά για τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» που ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα το 2022, ενώ η πρώτη σεζόν αναμένεται να κοστίσει περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια.

Φωτογραφία: IMDB

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter