Η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στον Ανδρέα Παπανδρέου σήμερα στη Βουλή (Video)

Η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στον Ανδρέα Παπανδρέου σήμερα στη Βουλή (Video)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία προσπάθησε όπως-όπως να μαζέψει τη χθεσινή παραδοχή του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη πως (ουσιαστικά) φταίει ο τουρισμός στη μεγάλη έξαρση του δεύτερου κύματος κορονοϊού.

Απαντώντας στις αντιφατικές δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών και του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού του υπενθύμισε ότι στην πρώτη φάση, ο ΣΥΡΙΖΑ «έβαλε πλάτη» ακόμα και σε μέτρα που εφανίζονταν τότε υπερβολικά συνέχισε λέγοντας:

«Στηρίξαμε μέχρι τέλους. Και τώρα αυτό κάνουμε. Αλλά δεν μπορούμε να βάλουμε πλάτη στη διάλυση της κοινωνίας, δεν μπορούμε να βάζουμε πλάτη και να δίνουμε άλλοθι στη διάλυση της κοινωνικής συνοχής και στον διαρκή εφησυχασμό, τη διαρκή αδράνεια και ολιγωρία απέναντι στην ενίσχυση της προστασίας της δημόσιας Υγείας».

Ταυτόχρονα ωστόσο κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραδεχθεί την αποτυχία του για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό, καταλήγοντας στο τι έπραξε κάποτε ο Ανδρέας Παπανδρέου:

«Σας ζήτησα να παραδεχθείτε την αποτυχία σας ως ένα πρώτο βήμα, να ανακτήσετε την εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό. Η παραδοχή της αποτυχίας και του λάθους είναι πράξη ευθύνης και γενναιότητας. Δεν το πράξατε σήμερα. Δεν θέλετε να το κάνετε, λέγοντας «έφταιξα»; Δεν θέλετε να το κάνετε λέγοντας «πέσαμε έξω», όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης; Κάντε το με άλλο τρόπο. Πείτε το στα Λατινικά, όπως είχε πει ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου «mea culpa». Βρείτε έναν τρόπο…”»

Δείτε το βίντεο: 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter