Η Αριστερά χρεοκόπησε τη χώρα

Η Αριστερά χρεοκόπησε τη χώρα

Γράφει, διάβασα, βιβλίο ο Αλέξης Παπαχελάς για την Επταετία 1967-1974. Μία έρευνα ζωής που θα απαντά στο ερώτημα ποιος έφερε τη Χούντα. (Ο Ανδρέας Παπανδρέου, φαντάζομαι.) Και πώς έπεσε η Χούντα. (Με τις πρωτοβουλίες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη – σας πάω στοίχημα).

Κάπως έτσι, ανιστόρητα, σημιτικά και νεοφιλελεύθερα, ο κακός Κολοκοτρώνης δεν άφηνε τον μεταρρυθμιστή Μαυροκορδάτο να κάνει την Ελλάδα ευρωπαϊκή δύναμη. Κάπως έτσι τα δύο Άκρα συγκρούστηκαν στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβρη του 1973. Μέσα το ένα Άκρο, έξω το άλλο Άκρο – καταδικαστέοι και οι δύο που πυρπόλησαν την κοινωνική ειρήνη…

Βλέπετε τι γίνεται με την περίοδο του Μνημονίου; Λες και έχει βαλθεί όλη η σαλοτσαπεζαρία του Κολωνακίου να εξιστορήσει τα γεγονότα. Ποιον θα διαβάσεις αν θέλεις να μάθεις τι συνέβη στη διαπραγμάτευση του 2015; Μα τις δύο ευπώλητες γαλάζιες κυρίες! Αν όχι, θα πέσεις στα δίχτυα του μονομανή και εγωπαθή Βαρουφάκη.

Τι έγινε η Αριστερά που έγραφε; Που εξέδιδε το ένα ιστορικό βιβλίο μετά το άλλο; Νιώθετε τόση ασφάλεια από το ιστορικό γεγονός ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ χρεοκόπησαν τη χώρα ενώ η κυβέρνηση Τσίπρα την έβγαλε από τα Μνημόνια; Μα, μέχρι να κουνήσετε το χέρι και να καταγράψετε την Ιστορία, αυτή θα έχει κατακρεουργηθεί!

Αγνοείτε το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε κι έκλεισε τις τράπεζες ενώ ως το 2015 πήγαιναν μια χαρά τα πράγματα για τη χώρα;

Τη χώρα που έπεσε στα βράχια το 2010. Τη χώρα που φτωχοποιήθηκαν οι πολίτες της. Τη χώρα που έτρωγε από κάδους και συσσίτια. Τη χώρα όπου οι φωστήρες που τη χρεοκόπησαν δεν μπορούσαν να κλείσουν μία αξιολόγηση. Τη χώρα όπου οι παππούδες με τις 12 φορές κομμένες συντάξεις ζούσαν τα εγγόνια τους. Τη χώρα όπου καταστράφηκαν δύο γενιές. Τη χώρα από όπου το 2010-15 έφυγε ένα νέο κύμα μεταναστών, των πιο δυνατών και σπουδαγμένων μυαλών αυτή τη φορά.

Πόσες γραφίδες;
Πόσοι πληρωμένοι δολοφόνοι της πραγματικότητας;
Πόση προπαγάνδα;
Πόσο χρήμα;
Πόσοι κατά παραγγελία «συγγραφείς» χρειάστηκαν για να καταφέρουν να διαστρεβλώσουν το βατερλό του παλιού πολιτικού συστήματος, να φορτώσουν τον «μουτζούρη» σε αυτόν που προσπάθησε, και να επαναφέρουν στην εξουσία σαν Μεσσίες αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα;

Μόλις κυκλοφόρησε βιβλίο σε επιμέλεια του Κώστα Γαβρόγλου που, μεταξύ άλλων, περιγράφει τις μάχες ανάμεσα σε κυβέρνηση Τσίπρα – Τρόικα στον χώρο της Παιδείας για να σωθεί οτιδήποτε αν σωζόταν. Επιτέλους. Αλλά δεν αρκεί. Εδώ χρειάζεται μία ισχυρή, συνολική απάντηση.

Το 2015, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ άφησαν μία χώρα στα χέρια ενός «νεαρού», με τα ταμεία να έχουν ενός μήνα χρήματα. Με την ελπίδα ότι ο «νεαρός» θα πέσει αμέσως στα βράχια. Αυτός άντεξε και τέσσερα χρόνια τους άφησε και 37 δισ. στα ταμεία. Αυτή την ιστορία ποιος θα την αφηγηθεί;

Απέναντι στις «τελευταίες μπλόφες» της Δεξιάς, θα βρεθεί ένας προοδευτικός συγγραφέας, δημοσιογράφος, ιστορικός να τη γράψει; Αν ναι, ας ξεκινήσει – τον έχουμε ανάγκη. Αν όχι, τα παιδιά μας θα μαθαίνουν ότι η Αριστερά χρεοκόπησε τη χώρα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter