Η Ασημακοπούλου «απολογείται» στους απόδημους, στοχοποιεί τον Νίκο Θεοδωρόπουλο «σώζοντας» την Κεραμέως

Η Ασημακοπούλου «απολογείται» στους απόδημους, στοχοποιεί τον Νίκο Θεοδωρόπουλο «σώζοντας» την Κεραμέως
Εκδήλωση από τη Νέα Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα με τίτλο "Ο Δρόμος προς την Ανάκαμψη", Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Με μήνυμά της προς τους απόδημους -τα email των οποίων είχε χρησιμοποιήσει παράνομα για την εκλογική της εκστρατεία ενόψει των Ευροεκλογών- η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου εκφράζει τη λύπη της αλλά ταυτόχρονα παραδέχεται εμμέσως πως απέκρυψε αρχικά την αλήθεια.

Σημειώνει πως δεν προήθλαν –όπως αρχικά είχε ισχυριστεί- από δική της μακροχρόνια προσπάθεια, αλλά όλα ανήκουν στο Αρχείο Αποδήμων 2023 που τις παραδόθηκαν από τον αποπεμφθένα πρώην Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατία Νίκο Θεοδωρόπουλο.

Σημειώνεται πως σε ανάρτησή της στο X την πρώτη Μαρτίου ανέφερε: «100 ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές το γραφείο μου απέστειλε newsletter σε Έλληνες του εξωτερικού, με στοιχεία επικοινωνίας που συγκέντρωσα ως Ευρωβουλευτής στη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών, ώστε να ζητήσω την άδεια να επικοινωνώ τακτικά μαζί τους».

Απορίας άξιο είναι γιατί τώρα βέβαια «ονοματίζει» τον έως πρόσφατα γραμματέα του κόμματος Νίκο Θεοδωρόπουλο και δεν αρκείται σε μια έκφραση λύπης.

Με τον τρόπο αυτό ωστόσο εκτιμάται πως θέτει εκτός κάδρου ευθυνών την ιεραρχία του υπουργείο Εσωτερικών συμπεριλαμβανομένης της υπουργού Νίκης Κεραμέως.

Εντύπωση επίσης προκαλεί και η τελευταία πρόταση η οποία σε μια επιστολή «συγγνώμης» ακούγεται αρκετά επιθετική, καθώς δηλώνει πως είναι έτοιμη να προασπίσει τα δικαιώματά της από οποιαδήποτε «προσπάθεια άντλησης, πολιτικών, οικονομικών ή άλλων ωφελημάτων από την ως άνω πολιτική επικοινωνία μου».

Το μήνυμα της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου

Λυπάμαι, ειλικρινά, για την όποια δικαιολογημένη ανησυχία, άθελά μου, σας προκάλεσα, σε ό,τι αφορά στην πηγή προέλευσης και στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας. Πηγή τους αποτελεί το «Αρχείο Αποδήμων 2023», το οποίο περιήθλε στα χέρια μου, στα τέλη Ιανουαρίου 2024, σε ψηφιακή μορφή, από τον τότε Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νίκο Θεοδωρόπουλο, ο οποίος σήμερα έχει αποπεμφθεί. Πρoερχόμενο από στοιχεία αποδήμων που είχαν συλλεγεί από τις βουλευτικές εκλογές του 2023, το αρχείο αυτό περιείχε, αποκλειστικά και μόνο, τα εξής στοιχεία σας: αύξοντα αριθμό εκλογέα, φύλο, ονοματεπώνυμα, πατρώνυμο, μητρώνυμο, όνομα συζύγου, ημερομηνία, πόλη και χώρα γέννησης και ψηφοφορίας, ταχυδρομική και ηλεκτρονική διεύθυνση.

Μετά τις παραπάνω έντιμες και ειλικρινείς μου εξηγήσεις, θεωρώ ότι πρέπει πλέον να εκλείψουν οι όποιες ανησυχίες σας για την ασφάλεια των δεδομένων σας. Καταλήγοντας, σας επισημαίνω ότι έχω ήδη αναλάβει την πολιτική ευθύνη που μου αναλογεί, ανακοινώνοντας επίσημα ότι δεν θα είμαι πλέον υποψήφια με το κόμμα της ΝΔ στις Ευρωεκλογές. Τέλος σας δηλώνων, ενόψει της μακρόχρονης κοινοβουλευτικής μου διαδρομής, ότι είμαι έτοιμη να προασπίσω τα δικαιώματά μου από οποιαδήποτε προσπάθεια άντλησης, πολιτικών, οικονομικών ή άλλων ωφελημάτων από την ως άνω πολιτική επικοινωνία μου.

Διαβάστε επίσης:

Ο Μαρινάκης βλέπει τον Μητσοτάκη να καταρρέει αλλά μην το πείτε στον Πρετεντέρη

Συναγερμός στην Βαλτιμόρη: Κατέρρευσε η γέφυρα Key Bridge – Έπεσε επάνω της φορτηγό πλοίο (Video)

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Το ντόμινο της μεγάλης χειραγώγησης

Βουλή: Οριστικό «μπάζωμα» των ευθυνών Καραμανλή – Οι πρωτεργάτες της συγκάλυψης

Κύρτσος: Οι φωτογραφίες δείχνουν ευθύνες Μητσοτάκη-Κεραμέως για την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter