Η Bentley παρουσιάζει τη χειροποίητη Continental GT Number 9 Edition by Mulliner

Η Bentley παρουσιάζει τη χειροποίητη Continental GT Number 9 Edition by Mulliner

Η βρετανική εταιρεία παρουσιάζει την Continental GT Number 9 Edition by Mulliner, τιμώντας έτσι τον σερ Χένρι Ραλφ Στάνλεϊ «Τιμ» Μπέρκιν. 

Ο Μπέρκιν ήταν πελάτης της εταιρείας, επενδυτής και οδηγός αγώνων και με το 4,5λιτρο «Blower» του, μετείχε στον 24ωρο αγώνα Λε Μαν το 1930, με το αυτοκίνητό του να έχει το Νο.9.

Αυτό το λογότυπο εντοπίζεται σε μέρη του οχήματος της έκδοσης, όπως για παράδειγμα στη γρίλια, με τους πελάτες να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δικό τους το αυτοκίνητο σε απόχρωση Viridian πράσινη ή Beluga μαύρη, με τους τροχούς των 22 ιντσών να διατίθενται κι αυτοί στις ίδιες. Παράλληλα, προσφέρεται Black Line Specification και bodykit από ανθρακόνημα.

Εντός καμπίνας, οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν τις αποχρώσεις Cumbrian πράσινη ή Beluga, με μεταλλικής απόχρωσης πινελιές στα καθίσματα, τις ταπετσαρίες και άλλα σημεία. Μάλιστα, εντοπίζεται και το γράμμα «Β» στα προσκέφαλα και στα πάνελ των θυρών, όπως δηλαδή και στις θύρες του «Bowler» του Μπέρκιν.

Στην κεντρική κονσόλα εμφανίζεται ανάγλυφα το Engine Spin, που επρόκειτο για ένα διάσημο αγωνιστικό αυτοκίνητο, τέλη δεκαετίας του ’20 και αρχές εκείνης του ’30. Στην κονσόλα έχει ενσωματωθεί και το ρολόι British Jaeger, εμπνευσμένο από το αυτοκίνητο του Μπέρκιν, ενώ εντοπίζεται και ξύλο, που αφαιρέθηκε μετά την ανακατασκευή εκείνου του αγωνιστικού οχήματος. Επιχρυσωμένα όργανα 18 καρατίων επίσης για κάθε ένα από τα 100 αυτοκίνητα της έκδοσης έχουν εμπνευστεί από το Bowler, ενώ η καμπίνα εμπλουτίζεται με πλακέτες με την ένδειξη «1 από τα 100».

Να σημειωθεί πως στις 10 Ιουλίου, η Bentley συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και ως εκ τούτου, κάθε αυτοκίνητο που κατασκευάζεται μέσα στο 2019, περιλαμβάνει το γράμμα «Β» σε μεταλλική απόχρωση στο πλαίσιό του, ενώ η επιγραφή «1919 to 2019» κοσμεί το καπό και τη θύρα χώρου φόρτωσης.

Φωτιζόμενες ενδείξεις με το που ανοίγουν οι θύρες, καλωσορίζουν τους επιβάτες, με το «Β» να εντοπίζεται τόσο στο τιμόνι όσο και στον επιλογέα, όπως επίσης στο σημείο έναυσης του κινητήρα. Αυτός είναι W12 TSI, επιταχύνει το αυτοκίνητο έως τα πρώτα 100 χ.α.ω. σε 3,7δλ., με την τελική του να ανέρχεται στα 333.

Πηγή: Bentley

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter