Η BMW στην Τσεχία

Η BMW στην Τσεχία

Το BMW Group ανακοίνωσε την ανέγερση νέων εγκαταστάσεων δοκιμών στη Δημοκρατία της Τσεχίας. Είναι το πρώτο κέντρο εξέλιξης της εταιρίας στην Ανατολική Ευρώπη και αφορά δοκιμές εξηλεκτρισμού, ψηφιοποίησης και αυτοματοποιημένη οδήγηση.

Οι εκπρόσωποι του BMW Group, της Κυβέρνησης της Τσεχίας και της περιοχής Karlovary Vary ανακοίνωσαν την ανέγερση νέων εγκαταστάσεων δοκιμών στην Πράγα. Οι εγκαταστάσεις επιφάνειας περίπου 500 εκταρίων θα κατασκευαστούν στο Sokolov στην περιοχή Karlovary Vary, κοντά στη Γερμανική συνοριακή πόλη Waldsassen και σε απόσταση περίπου δυόμιση ωρών με το αυτοκίνητο από το κύριο Κέντρο Έρευνας και Εξέλιξης (FIZ) του BMW Group στο Μόναχο. Οι νέες εγκαταστάσεις δοκιμών του BMW Group, που θα δημιουργήσουν αρκετές εκατοντάδες θέσεις εργασίας, θα λειτουργήσουν στις αρχές της επόμενης δεκαετίας. Η συνολική επένδυση θα είναι τριψήφιου αριθμού εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Dr. Χέρμπερτ Γκρίμπενκ, BMW AG, Ανθρώπινοι Πόροι (Human Resources) και Ανώτερος Αντιπρόεδρος του τμήματος Real Estate Management, δήλωσε κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης στην Πράγα: «Το BMW Group βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας. Σαν πρωτοπόροι της καινοτομίας, στοχεύουμε να προσφέρουμε στους πελάτες την καλύτερη, την πιο συναισθηματική εμπειρία μετακίνησης και να δημιουργήσουμε ψηφιακές συνδέσεις μεταξύ ανθρώπων, οχημάτων και υπηρεσιών. Στις προγραμματισμένες εγκαταστάσεις δοκιμών στο Sokolov, θα συνεχίσουμε την εξέλιξη επαναστατικών τεχνολογιών, όπως εξηλεκτρισμός, ψηφιοποίηση και αυτοματοποιημένη οδήγηση – για παράδειγμα μέσω δοκιμών ασφάλειας για συστήματα υποστήριξης».

Οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις του BMW Group σε Aschheim, κοντά στο Μόναχο, Miramas (Γαλλία) και Arjeplog (Σουηδία) δεν έχουν πλέον αρκετή χωρητικότητα για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις δοκιμών. Γι’ αυτό το λόγο, τους τελευταίους μήνες, η εταιρία διερευνά πιθανές στρατηγικές τοποθεσίες στη Γερμανία και τις γειτονικές χώρες. Ο Dr. Γκρίμπενκ δικαιολόγησε την επιλογή της Τσεχίας, ως εξής: «Βρήκαμε τις ιδανικές συνθήκες και τα εδάφη που χρειαζόμαστε για δοκιμές οχημάτων στο Sokolov. Εγκαινιάζοντας το πρώτο μας κέντρο εξέλιξης στην Ανατολική Ευρώπη θα δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες, ενώ σηματοδοτείται ένα ορόσημο στην ιστορία της εταιρίας μας».

O Τόμας Χούνερ, Υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της Τσεχίας, έκανε την ανακοίνωση στην Πράγα: «Η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Τσεχίας και το BMW Group προετοιμάζουν μία συμφωνία συνεργασίας για την επένδυση που ανακοίνωσε το BMW Group σχετικά με την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων δοκιμών για μελλοντικές τεχνολογίες οχημάτων στην περιοχή Karlovy Vary. Σύντομα η Κυβέρνηση θα επεξεργαστεί το προσχέδιο όλων των επιμέρους θεμάτων που ανακοινώθηκαν. Το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου καλωσορίζει επενδύσεις του είδους, που δημιουργούν υψηλών ικανοτήτων και εξειδικευμένες θέσεις εργασίας και φέρνει υψηλή προστιθέμενη αξία στην οικονομία της Τσεχίας».

Η εταιρία ήδη ανακοίνωσε το Δεκέμβριο του 2016 ότι θα συγκεντρώσει όλες τις δραστηριότητες εξέλιξης πάνω στη συνδεσιμότητα των οχημάτων και την αυτοματοποιημένη οδήγηση σε ένα νέο campus στο Unterschleißheim κοντά στο Μόναχο. Αφού ολοκληρωθεί, πάνω από 2.000 άτομα θα εργαστούν σε διάφορους τομείς, από την ανάπτυξη λογισμικού μέχρι δοκιμές στο δρόμο με σκοπό τη δημιουργία των επόμενων βημάτων στο δρόμο για την πλήρως αυτοματοποιημένη οδήγηση. Ευέλικτες ομάδες που συνεργάζονται στενά – κυρίως για τη λήψη αποφάσεων – ορίζουν τις νέες δομές εργασίας. Το 2017, συμπίπτοντας με τα εγκαίνια του campus, κατασκευάστηκαν και δοκιμάστηκαν 40 οχήματα δοκιμών της BMW Σειράς 7 για υψηλού επιπέδου ή πλήρως αυτοματοποιημένη οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο και συνθήκες πόλης. Τα οχήματα αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί σε περιοχές όπου δραστηριοποιούνται οι Intel (ΗΠΑ), Mobileye (Ισραήλ) και BMW Group (Μόναχο).

Χρονοδιάγραμμα – Εγκαταστάσεις δοκιμών του BMW Group .

1971 Το BMW Group εγκαινιάζει ένα κέντρο μετρήσεων στο Aschheim κοντά στο Μόναχο

1986 Το BMW Group εγκαινιάζει ένα κέντρο δοκιμών στο Miramas, στη Νότια Γαλλία

2006 Το BMW Group εγκαινιάζει ένα κέντρο δοκιμών στο Arjeplog, στη βόρεια Σουηδία (περίπου 55 km νότια του Αρκτικού κύκλου)

Από το Σεπτέμβριο του 2015.

Στο πλαίσιο μιας προσωρινής συμφωνίας ενοικίασης, το BMW Group χρησιμοποιεί τμήματα του Αεροδρομίου του Hof-Plauen για δοκιμές οχημάτων (όπως δοκιμή συστημάτων υποστήριξης οδηγού).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter