Η BMW X1 είναι ανανεωμένη

Η BMW X1 είναι ανανεωμένη

Το αυτοκίνητο της γερμανικής εταιρείας εφοδιάζεται με αποδοτικούς 3κύλινδρους και 4κύλινδρους κινητήρες, σύστημα 4κίνησης, ενώ πλούσιο χαρακτηρίζεται και το εσωτερικό του.

Σχεδίαση

Οι αλλαγές είναι έντονες στο εμπρός και πίσω τμήμα και κάθε έκδοση (βασική, xLine, Sport Line και M Sport) διαθέτει τη δική της εμφάνιση. Η BMW X1 M Sport έχει σπορτίφ χαρακτήρα, λόγω της πιο χαμηλής ανάρτησης, τον διάκοσμο BMW Individual High-gloss Shadow Line και το πακέτο M Aerodynamics.

Η μεγαλύτερη μάσκα BMW, «αναγκάζει» τα «νεφρά» να συγχωνεύονται στο κέντρο και συνδέεται με προβολείς Adaptive LED, που είναι ανασχεδιασμένοι. Ο προφυλακτήρας έχει ενσωματωμένους προβολείς LED και μεγαλύτερους αεραγωγούς, τη στιγμή που στο πίσω τμήμα της Χ1, το νέο ένθετο στην ποδιά είναι στην απόχρωση του αμαξώματος.

Ακόμα ένα στοιχείο που κάνει την Χ1 να ξεχωρίζει, είναι ο εξωτερικός καθρέπτης, μέσω του οποίου προβάλλεται η δίχρωμη εικόνα LED «X1» κατά το ξεκλείδωμα του οχήματος, διευκολύνοντας την είσοδο και την έξοδο.

Οι αποχρώσεις του αμαξώματος είναι οι Jucaro Beige, Misano Blue (αποκλειστικά για το μοντέλο M Sport) και υπέρ-αποκλειστική BMW Individual Storm Bay, όλες μεταλλικές, ενώ διατίθενται και τέσσερα νέα σχέδια ζαντών.

Οδηγική εμπειρία

Όλα τα μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου πληρούν τους κανονισμούς ρύπων EU6d-temp, ενώ οι BMW X1 sDrive16d και BMW X1 xDrive25d ήδη πληρούν τις προδιαγραφές EU6d. Η ισχύς των 3κύλινδρων και 4κύλινδρων μοτέρ εξασφαλίζουν σε συνδυασμό με το σύστημα 4κίνησης xDrive ή της εμπρόσθιας κίνησης, ανάλογα με την έκδοση, δυναμικές επιδόσεις στον δρόμο και απόλαυση στο χώμα.

Η BMW X1 sDrive16d, που διατίθεται είτε με μηχανικό 6τάχυτο κιβώτιο είτε με 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, είναι ιδιαίτερα αποδοτική. Στην πρώτη περίπτωση, η κατανάλωση του μοντέλου 85 kW (116 hp) στο μικτό κύκλο είναι μόλις 4,4 – 4,1 l/100 km, ενώ οι εκπομπές CO2 κυμαίνονται μεταξύ 116 και 107 g/km. Με το 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, οι αντίστοιχες τιμές είναι 4,4 – 4,2 l/100 km και 116 – 109 g CO2/km.

Σχετικά με την BMW X1 xDrive25d, αποδίδει 170 kW (231 hp), ενώ η ροπή ανέρχεται στα 450Nm. Τα πρώτα 100 χ.α.ω. έρχονται σε 6,6δλ. Στην BMW X1 xDrive25i, το μοτέρ συνεργάζεται με το 8τάχυτο κιβώτιο Steptronic και τα 100 χ.α.ω. έρχονται σε 6,5δλ.

Η γκάμα περιλαμβάνει πλέον 16 συνδυασμούς κινητήρων/κιβωτίων, ώστε όλοι οι πελάτες να έχουν πληθώρα επιλογών.

Το σύστημα 4κίνησης xDrive κατανέμει τη ροπή μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα, ανάλογα με τις συνθήκες. Το αποτέλεσμα είναι ένας τέλειος συνδυασμός πρόσφυσης, ευστάθειας και δυναμικής επιτάχυνσης σε όλες τις συνθήκες.

BMW X1 xDrive 25e

Θα μπει στην παραγωγή το 2020 και αποτελεί την πρώτη Χ1 με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης. Εφοδιάζεται με την τελευταία, τέταρτη γενιά μπαταριών, χωρητικότητας 9,7 kWh. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την κίνηση πάνω από 50 χιλιόμετρα, αποκλειστικά με ηλεκτροκίνηση.

Εξοπλισμός

Η αντιθετική ραφή στο ταμπλό δίνει τον δικό της τόνο. Το ταμπλό είναι μαύρο στο επάνω του τμήμα και στην απόχρωση του εσωτερικού στο κάτω. Η αντιθετική ραφή διατίθεται για τα μοντέλα xLine, Sport Line και M Sport. Σε αυτές τις εκδόσεις, τα ταπέτα έχουν χρωματική μπορντούρα και αντιθετική ραφή. Η BMW X1 μπορεί να παραγγέλνεται με τρεις εκδόσεις επένδυσης εσωτερικού.

Αναφορικά με την οθόνη ελέγχου ή αλλιώς Control Display, είναι 6,5 ιντσών, στάνταρ και τοποθετημένη στο κέντρο. Σε συνδυασμό με το σύστημα πλοήγησης, τότε το πακέτο περιλαμβάνει είτε οθόνη 8,8 ιντσών είτε Touch Control Display 10,25 ιντσών, που λειτουργεί μέσω BMW iDrive Controller, φωνητικού ελέγχου ή τεχνολογίας αφής.

Τέλος, σχετικά με τους χώρους, τα πίσω καθίσματα μπορούν να διπλωθούν σε αναλογία 40:20:40 και προαιρετικά σύρονται προς τα εμπρός έως 13 εκατοστά. Στον προαιρετικό εξοπλισμό μπορεί κάποιος επίσης να βρει την αυτόματη λειτουργία πίσω θύρας και Comfort Access, που συνδυάζονται για hands-free άνοιγμα και κλείσιμό της.

Πηγή: BMW

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter