Η Cupra συμμετέχει στο WTCR με δύο ομάδες

Η Cupra συμμετέχει στο WTCR με δύο ομάδες

Οι ομάδες είναι οι PWR by CUPRA Racing team και Comtoyou-DHL by CUPRA Racing και θα μετάσχουν στους 10 αγώνες του πρωταθλήματος.

Στις 6-7 Απριλίου διεξάγεται ο πρώτος φετινός αγώνας του WTCR, με την Cupra να εκπροσωπείται με δύο ομάδες. Πρόκειται για τις PWR by CUPRA Racing team και Comtoyou-DHL by CUPRA Racing, που θα προσπαθήσουν να την οδηγήσουν στην κορυφή, έχοντας τον ανταγωνισμό άλλων έξι κατασκευαστών.

PWR by CUPRA Racing

Μετά την πετυχημένη της πορεία στο πρωτάθλημα STCC – TCR Scandinavia, η ομάδα μεταπηδά στο WTCR. Οδηγοί είναι ο συνιδρυτής, Σουηδός Ντάνιελ Χέγκλοφς και ο 22χρονος Ισπανός Μίκελ Αζκόνα. Ο Αζκόνα συνδυάζει το νεαρό της ηλικίας του με την εμπειρία που έχει αποκομίσει, ενώ ο Χέγκλοφς κατάφερε πέρυσι στο STCC – TCR Scandinavia να εξασφαλίσει δύο νίκες και έξι βάθρα.

Comtoyou DHL by CUPRA Racing

Την ίδια συνταγή, εμπειρίας και νιάτων δηλαδή, ακολουθεί και η παραπάνω ομάδα. Ο ένας οδηγός είναι ο 46χρονος Τομ Κόρονελ, με τους περισσότερους αγώνες στο πρωτάθλημα. Μετείχε πρόσφατα στο ράλι Ντακάρ και θα έχει «ομόσταβλο» τον Ορελιέ Πανίς. Είναι γιος του νικητή του γκραν πρι του Μονακό το 1996, Ολιβιέ Πανίς και κέρδισε τη θέση του, λόγω των πολύ καλών επιδόσεών του.

Όλες οι ομάδες θα συμμετάσχουν σε 10 αγώνες (Μαρόκο, Ουγγαρία, Σλοβακία, Ολλανδία, Γερμανία, Πορτογαλία, Κίνα, Ιαπωνία, Μακάο, Μαλαισία), με το Cupra από τη μεριά του να δίνει το «παρών» σε συνολικά 160 αγώνες διάφορων παγκόσμιων, ηπειρωτικών και εθνικών TCR πρωταθλημάτων.

Επί του παρόντος, η φίρμα διαθέτει δύο αγωνιστικά αυτοκίνητα. Από τη μια υπάρχει το Leon Cupra TCR με ισχύ 350 ίππων και με μέγιστη ταχύτητα 267 χ.α.ω. Από την άλλη, το Cupra e-Racer αποτελεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο τουρισμού στον κόσμο, το οποίο προσφέρει 300kW και μέγιστη ισχύ 500 kW (680 ίππους). Τα πρώτα 100 χ.α.ω. έρχονται σε 3,2δλ, τα 200 σε 8,2, με την τελική που αναπτύσσει να ανέρχεται σε 270 χ.α.ω.

Πηγή: Cupra

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter