Η ΔΕΗ καταγγέλλει την Χαλυβουργική: Είχε διακόψει την παραγωγή χάλυβα από το 2015 – Χάλαγε ρεύμα όσο ο ΟΣΕ ή το αεροδρόμιο

Η ΔΕΗ καταγγέλλει την Χαλυβουργική: Είχε διακόψει την παραγωγή χάλυβα από το 2015 – Χάλαγε ρεύμα όσο ο ΟΣΕ ή το αεροδρόμιο

Σε μια αποκαλυπτικά καταγγελτική ανακοίνωση προχώρησε η ΔΕΗ λίγες βδομάδες μετά την διακοπή ρεύματος προς την Χαλυβουργική. 

Η ΔΕΗ καταγγέλλει την εταιρεία  ότι είχε σταματήσει να παράγει χάλυβα και συναφή προϊόντα από το 2015 γεγονός που συνιστά παραβίαση των όρων της μεταξύ τους σύμβασης. Παρ’ όλα αυτά το ύψος των καταναλώσεων είναι τόσο υψηλό που φτάνει να συγκριθεί με τις καταναλώσεις του ΟΣΕ ή του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος. Η ΔΕΗ καταγγέλει την εταιρεία ότι παρήγαγε άλλα προϊόντα. 

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Πιο αναλυτικά, αναφορικά με το θέμα των οφειλών και των εν γένει οικονομικών δοσοληψιών της εταιρείας Χαλυβουργική με τη ΔΕΗ, πέραν των όσων έχουν μέχρι σήμερα δημοσιοποιηθεί, ανακοινώθηκαν από την επιχείρηση τα εξής :

1. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες και στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση της ΔΕΗ, η παραγωγή χάλυβα ή συναφών προϊόντων από τη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ έχει τερματιστεί από το 2015.

Ωστόσο οι καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρείας αυτής παραμένουν έκτοτε σε πολύ υψηλά επίπεδα, συγκρίσιμες με αυτές μεγάλων καταναλωτών όπως ο αερολιμένας «Ελευθέριος Βενιζέλος» ή ο ΟΣΕ.

Το εντελώς αδικαιολόγητο αυτό ύψος των καταναλώσεων οφείλεται στην παραγωγή άλλων προϊόντων στο χώρο των εγκαταστάσεων της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ άσχετων με το χάλυβα.

2. Το ανωτέρω συνιστά παραβίαση των όρων της σύμβασης μεταξύ ΔΕΗ – ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ, στο πλαίσιο της οποίας η προνομιακή τιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας αφορούσε αποκλειστικά στην παραγωγή χάλυβα ή συναφών προϊόντων.

Η ΔΕΗ επιφυλάσσεται και ήδη έχει προβεί στις δέουσες ενέργειες, τόσο για την αποκατάσταση της προφανούς ζημίας που υπέστη με την επιβαλλόμενη αναδρομική ανατιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας σε αντιστοιχία με την πραγματική παραγωγική δραστηριότητα στη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ, όσο και στην διαλεύκανση τυχόν εξαπάτησης της. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter