Η Ελλάδα του Μητσοτάκη στην άβυσσο του νεοφιλελευθερισµού

Η Ελλάδα του Μητσοτάκη στην άβυσσο του νεοφιλελευθερισµού

Η Ελλάδα του Μητσοτάκη οδεύει πλέον µε ταχείς ρυθµούς προς τη χαβούζα του νεοφιλελευθερισµού.

Είναι αυτή η Ελλάδα που στενάζει κάτω από την ακρίβεια, η οποία αποτελεί ξεκάθαρη πολιτική επιλογή της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης.
Είναι η Ελλάδα των πολύχρωµων λογαριασµών ρεύµατος που µπερδεύουν τον καταναλωτή και υποκρύπτουν τη ρήτρα αναπροσαρµογής σαν δυσεπίλυτο σταυρόλεξο.

Είναι η Ελλάδα των κολεγίων και των ιδιωτικών κερδοσκοπικών πανεπιστηµίων. Αυτού του «αγίου δισκοπότηρου» της ατζέντας των γιάπηδων της εκσυγχρονιστικής Νέας ∆ηµοκρατίας.

Είναι η Ελλάδα της βίαιης απολιγνιτοποίησης. Μια Ελλάδα που συµβάλλει διεθνώς περίπου 0,14% στην κλιµατική αλλαγή (σύµφωνα µε στοιχεία του 2022), αλλά εµφανίζεται να… αγωνιά τόσο πολύ ώστε προωθεί µετά µανίας τη µονοκαλλιέργεια των αµφισβητούµενων αιολικών πάρκων. Για να µην ξεχνιόµαστε, ωστόσο, η Ελλάδα του Μητσοτάκη εισάγει «πεντακάθαρο» ηλεκτρικό ρεύµα που παράγεται από αλβανικούς, σκοπιανούς και τουρκικούς λιγνίτες καθώς και από την «πυρηνοκίνητη» Βουλγαρία.

Είναι η Ελλάδα της «πρέζας», της πορνείας και της εγκληµατικότητας, όπου χιλιάδες συµπολίτες µας, Ελληνες και αλλοδαποί, έχουν εµπλακεί στον ιστό µιας διαπλεκόµενης µαφίας για την οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι ενίοτε χρησιµοποιείται για ποικίλες αποστολές.

Είναι η Ελλάδα της άδικης ∆ικαιοσύνης, όπου κινδυνεύεις να βρεθείς σε φρικτές φυλακές για ασήµαντους λόγους ενώ ορισµένοι δικαστικοί λειτουργοί προτρέπουν για καταφυγή στην… εκκλησία ή προτείνουν προκλητικά ελαφρές κατηγορίες για ειδεχθή εγκλήµατα.

Είναι η Ελλάδα του «Μεγάλου περιπάτου», όπου ξοδεύονται εκατοµµύρια ευρώ για προβληµατικά και αλυσιτελή έργα.

Είναι η Ελλάδα όπου µπορείς να πεθάνεις ανά πάσα στιγµή από τις πυρκαγιές, τις πληµµύρες και τα σιδηροδροµικά δυστυχήµατα για τα οποία δεν ευθύνεται ποτέ κανείς.

Είναι η Ελλάδα στην οποία η «κυβέρνηση των αρίστων» χρησιµοποιεί τον δικαιωµατισµό ως µέθοδο πολιτικού αποπροσανατολισµού και διχασµού της κοινωνίας, προκειµένου να προωθήσει την ειδεχθή οικονοµική και εργασιακή ατζέντα της.

Είναι η Ελλάδα των κοινωνικών βασανιστηρίων µε ασφυκτικές προθεσµίες, φακελώµατα, παρακολουθήσεις των πάντων, κάµερες, τριτοκοσµικές φυλακές, προβληµατικά κτηµατολόγια, φτωχο-pass, ΕΦΚΑ, ΕΝΦΙΑ, ψηφιακή γραφειοκρατία, δαιδαλώδη φοροτεχνικά, «κόκκινα» δάνεια, ηλεκτρονικούς πλειστηριασµούς, τεράστια µισθώµατα και κοινόχρηστα, λογαριασµούς µε «καπέλα», υψηλά τέλη κυκλοφορίας, πανάκριβες ασφάλειες αυτοκινήτων, κολέγια, παραπαιδεία και σχολεία σε κοντέινερ.

Είναι η Ελλάδα της κατεστραµµένης υγείας και παιδείας που ιδιωτικοποιούνται µε ταχείς ρυθµούς, η Ελλάδα της αρπαχτής των βραχυχρόνιων µισθώσεων, η Ελλάδα του αφανισµού της γεωργίας και της αλιείας προς χάριν µεταλλαγµένων καλλιεργειών και ιχθυοτροφείων.

Είναι η Ελλάδα των καζίνων, του κιτς και του τσιµέντου µιας λούµπεν ολιγαρχίας.

Είναι η Ελλάδα της συγχώνευσης των ενόπλων δυνάµεων της πατρίδας µε αλλότριους στρατούς ξένων χωρών χωρίς κανένα αντάλλαγµα.

Είναι και η Ελλάδα της συνωµοσιολογίας. Αυτής που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ονοµάζει συνωµοσιολογία. Το αποδεδειγµένο µπάζωµα και τσιµέντωµα;

Συνωµοσιολογία. Η αύξηση των αιφνίδιων θανάτων; Συνωµοσιολογία. Οι αλλόκοτες εισαγγελικές προτάσεις και δικαστικές αποφάσεις; Συνωµοσιολογία. Η εµπλοκή µας σε άσχετες διεθνείς πολεµικές συρράξεις που συχνά σχετίζονται και µε ναζιστικές δραστηριότητες; Συνωµοσιολογία.

Τελικά είναι η Ελλάδα της υποταγής και της… φάπας, της ντροπής και της ταπείνωσης, του εξευτελισµού και της αλαζονείας της εξουσίας.

Η σηµερινή κυβέρνηση συσσωρεύει δεινά που όµοιά τους έχουν προκληθεί στο παρελθόν µόνο από κυβερνήσεις βίας, νοθείας, πολιτικής ανωµαλίας και φασιστικής φιλοσοφίας.

Εάν δεν υπήρχε η επικοινωνιακή στήριξη που έχουν πετύχει µε τις γνωστές µεθόδους, η χώρα θα είχε απαλλαγεί έγκαιρα. Ο ελληνικός λαός ωστόσο υφίσταται µια ύπουλη προπαγάνδα που µας οδηγεί στην άβυσσο.

Είναι προφανές ότι εφαρµόζονται προγράµµατα και πρακτικές που επιβάλλονται από ατζέντες και συµφέροντα του εξωτερικού. Στο χέρι µας είναι να αντισταθούµε. Πρώτα όµως πρέπει να ξυπνήσουµε και να ξαναβρούµε την αποπροσανατολισµένη δυναµική µας για εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter