Η επερχόμενη σφαγή των αμνών στο Λιανεμπόριο…

Η επερχόμενη σφαγή των αμνών στο Λιανεμπόριο…

Πολύ λίγο κράτησε η καλή αύρα στο λιανεμπόριο αφού η αισιοδοξία του Ιουνίου, όπου άνοιξαν τα περισσότερα καταστήματα, έδωσε τη θέση της στην απαισιοδοξία του Ιουλίου…

Σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ λοιπόν ον δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στο Λιανικό Εμπόριο υποχωρεί και πάλι μετά την αισθητή ανάκαμψη τον Ιούνιο, στις 70,7 (από 84,4) μονάδες. Ουσιαστικά το λιανεμπόριο το μηνα Ιούλιο υπέστη καθίζηση… Μάλιστα το 64% των επιχειρήσεων του κλάδου ανέφερε μείωση των πωλήσεων του σε σχέση με το μήνα Ιούνιο…

Κατακρήμνιση της αισιοδοξίας για το ερχόμενο τρίμηνο

Στο ίδιο καταθλιπτικό μοτίβο κινούνται και οι προβλέψεις για την εξέλιξη των πωλήσεων αφού είναι αρνητικές κατά 10 μονάδες! Αυτό που προξενεί τεράστιους κλυδωνισμούς είναι η διόγκωση των αποθεμάτων που αυξήθηκαν κατά 31 μονάδες (που σημαίνει ότι τα εμπορεύματα έμειναν στο ράφι και οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις έχουν εγκλωβίσει κεφάλαια σε μη πωλούμενα εμπορεύματα).

Κάπως έτσι και οι προβλέψεις των παραγγελιών προς προμηθευτές υποχωρούν κατά 23 μονάδες (κάτι που δεικνύει το καθοδικό σπιράλ στο οποίο έχει περιέλθει και το χονδρεμπόριο).

Μέσα σε όλα αυτό το δυστοπικό περιβάλλον για τον κλάδο του λιανεμπορίου (αλλά και κατ’ επέκταση του χονδρεμπορίου) αυτό που ανθίσταται είναι η απασχόληση. Μάλιστα σύμφωνα με το ΙΟΒΕ το κλίμα ως προς τις θέσεις απασχόλησης βελτιώνεται αφού οι προβλέψεις δείχνουν ήπια αύξηση (+30 από +22 μον.), ενώ ως προς τις τιμές, η πλειονότητα των επιχειρήσεων (87%) αναμένει σταθερότητα.

Οι εξελίξεις στους επιμέρους κλάδους του Λιανικού εμπορίου είναι πτωτικές στους περισσότερους κλάδους, με εξαίρεση μία μικρή διόρθωση στα Είδη Οικιακού εξοπλισμού και την μεγάλη ανάκαμψη στα Υφάσματα-Ένδυση-Υπόδηση .

Διαβάστε επίσης: Ακόμη και στο βιομηχανικό κλάδο έρχονται απολύσεις σύμφωνα με το ΙΟΒΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter