Η έρευνα της Ford για τα ηλεκτρικά οχήματα

Η έρευνα της Ford για τα ηλεκτρικά οχήματα

Σε πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε η Ford, αποδείχτηκε πως επιθυμία των περισσότερων είναι κάποια στιγμή να αποκτήσουν ένα ηλεκτρικό όχημα.

Μάλιστα, το 45% σημείωσε πως το μεγαλύτερο όφελος θα είναι η κατάργηση των στάσεων για ανεφοδιασμό στα πρατήρια υγρών καυσίμων. Ωστόσο, το 40% θεωρεί πως η μετάβαση από τη συμβατική, στην ηλεκτροκίνηση, έχει ακόμα πολύ δρόμο.

Με αυτά τα δεδομένα, η Ford δημιούργησε μια εφαρμογή στο νέο All-Electric website της, επιτρέποντας στους χρήστες να καταχωρούν τις καθημερινές διαδρομές τους και να βλέπουν πόσα χιλιόμετρα μπορούν να διανύουν ανάμεσα σε δύο φορτίσεις, με εκτιμώμενη αυτονομία τα 600 χιλιόμετρα.

Τα κύρια ευρήματα της έρευνας είναι τα παρακάτω

-Σχεδόν 9 στους 10 (84%) ιδιοκτήτες ή υποψήφιοι αγοραστές υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων συμφωνούν ότι τα ηλεκτρικά οχήματα είναι απολαυστικά στην οδήγηση.

-Οι 3 στους 4 καταναλωτές φιλοδοξούν να αποκτήσουν ηλεκτρικό όχημα κάποια στιγμή, από τους οποίους το 92% είναι Κινέζοι, το 73% Ευρωπαίοι και το 53% Αμερικανοί.

-Σχεδόν οι 3 στους 4 (73%) ιδιοκτήτες ή υποψήφιοι αγοραστές υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων συμφωνούν ότι είναι εύκολη η απόκτηση και λειτουργία ενός ηλεκτρικού οχήματος.

-Σχεδόν οι 9 στους 10 (87%) πιστεύουν ότι χρειάζεται ειδική πρίζα για τη φόρτιση ενός ηλεκτρικού οχήματος.

-Η έλλειψη υποδομής φόρτισης (49%), η σύντομη διάρκεια ζωής της μπαταρίας (43%) και η ανάγκη για συχνή φόρτιση (38%) είναι οι κύριες ανησυχίες των αγοραστών για την απόκτηση ενός ηλεκτρικού οχήματος.

Πηγή: Ford

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter