H Εθνική νίκησε και στην Αθήνα τους Σλοβένους (Videos)

H Εθνική νίκησε και στην Αθήνα τους Σλοβένους (Videos)

Με δεύτερη νίκη της Εθνικής επί των Σλοβένων μέσα σε ένα τριήμερο ολοκληρώθηκε η εορταστική βραδιά προς τιμήν του Νίκου Γκάλη στο ΟΑΚΑ: 88-77, μετά από πολύ καλή εμφάνιση, στην οποία οι βασικοί έπαιξαν λίγο.

Η Εθνική χειροκροτήθηκε από 15.000 θεατές, οι οποίοι γέμισαν το γήπεδο από νωρίς για να αποθεώσουν τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ, στην τελετή που οργανώθηκε προς τιμήν του από την Ομοσπονδία μπάσκετ. Πάντως ο Γκάλης αποχώρησε και δεν έμεινε στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει το ματς.

Διαβάστε επίσης: Τιμές και συγκίνηση για τον Νίκο Γκάλη στο ΟΑΚΑ! (Photos – Videos)

Η «επίσημη αγαπημένη» προηγήθηκε με 51-44 στο ημίχρονο παρά τους 18 πόντους του εκπληκτικού Λούκα Ντόντσιτς, που αγωνίστηκε μόνο στο πρώτο μέρος. Η διαφορά πήρε μεγάλες διαστάσεις στην γ’ περίοδο, παρ’ όλο που η Εθνική μας έπαιξε κυρίως με αναπληρωματικούς: 68-48 με τρίποντα του κορυφαίου Μιχάλη Λούντζη.

Η διαφορά μειώθηκε σε μονοψήφιο νούμερο στα τελευταία λεπτά (80-71) με κάρφωμα του Τσάντσαρ, ο οποίος όμως τραυματίστηκε στο γόνατο σε εναέρια μονομαχία με τον Λαρεντζάκη και μεταφέρθηκε σηκωτός στο ιατρείο.

Ο Δημήτρης Ιτούδης χρησιμοποίησε τους Ουόκαπ 7, Λούντζη 17, Λαρεντζάκη 2, Μωραΐτη 2, Τολιόπουλο 5, Μποχωρίδη, Π. Καλαϊτζάκη 8, Παπανικολάου, Ρογκαβόπουλο 10, Θ. Αντετοκούνμπο 4, Αγραβάνη 6, Μήτογλου 18, Παπαγιάννη 9, Χατζηδάκη.

Απουσίασε και αυτή τη φορά ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα προπονήσεων, αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμος για αγώνες. Από τη 14άδα αποκλείστηκε και ο Τσαλμπούρης. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο.

O Πρέπελιτς πέτυχε 12 πόντους για τη Σλοβενία. Θυμίζουμε, ότι 48 ώρες νωρίτερα οι ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες σε άλλο φιλικό, στη Λιουμπλιάνα, με νικήτρια την Εθνική μας (98-91).
Την επόμενη εβδομάδα, η Εθνική θα δώσει άλλα δύο φιλικά στο ΟΑΚΑ για το τουρνουά «Ακρόπολις», με αντιπάλους την Σερβία (Τρίτη 8/8) και την Ιταλία (Πέμπτη 10/8). Τα τελευταία τεστ για την ελληνική ομάδα θα δοθουν στο Άμπου Ντάμπι, με παρτενέρ τη Γερμανία και τις ΗΠΑ.

Οι αγώνες της ελληνικής ομάδας στο Μουντομπάσκετ θα ξεκινήσουν στις 26 Αυγούστου στη Μανίλα, με αντιπάλους, κατά σειρά, τις Ιορδανία, ΗΠΑ και Νέα Ζηλανδία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter