Τιμές και συγκίνηση για τον Νίκο Γκάλη στο ΟΑΚΑ! (Photos – Videos)

Τιμές και συγκίνηση για τον Νίκο Γκάλη στο ΟΑΚΑ! (Photos – Videos)

Βουτηγμένη στη συγκίνηση και στην ευφορία ήταν η τελετή βράβευσης του Νίκου Γκάλη από την ΕΟΚ για την …αστρονομική προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ. Η λευκή φανέλα με τον αριθμό «4» υψώθηκε στον ουρανό του ΟΑΚΑ και ο «γκάνγκστερ» της ζωής μας αποδείχθηκε θνητός, αφού «έσπασε» μπροστά σε 15.000 φιλάθλους.

Ντυμένος με απλό άσπρο μπλουζάκι, και με ξυρισμένο κεφάλι, ο 66χρονος Γκάλης γνώρισε την αποθέωση από το κοινό που σχεδόν γέμισε το γήπεδο. Χαιρέτισε έναν προς έναν τους Έλληνες και Σλοβένους διεθνείς και είδε να προβάλλεται από τα μάτριξ του ΟΑΚΑ ένα συγκινητικό βίντεο με τα έργα και τις ημέρες του στο ελληνικό μπάσκετ.

«Τι την έκανε τη μπάλα ο θεός», αναρωτήθηκε εν χορώ το πλήθος που μαζεύτηκε για να δει από κοντά τον Γκάλη. Για πολλούς ήταν η πρώτη φορά, για άλλους η πολλοστή, για όλους μία νύχτα συγκίνησης και νοσταλγίας. Στο μυριόστομο «Νίκος Γκάλης οε-οε-οε», ο Γκάλης λύγισε και έκλαψε.

«Είναι μία συγκλονιστική στιγμή», ψιθύρισε, πριν παραλάβει τα δώρα από τον γ.γ. της FIBA Ανδρέα Ζαγκλή και από τον πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο: ένα κάδρο και ένα γλυπτό με την πανηγυρική μορφή του Νικ. Ο Γκάλης φωτογραφήθηκε με τους Κώστας Παπανικολάου, Λούκα Ντόντσιτς, αλλά και με τους υπόλοιπους διεθνείς. Έλειψε μόνο, χωρίς να υπάρχει κάποια εξήγηση, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Στην κερκίδα των επισήμων βρέθηκαν πολλοί συνοδοιπόροι του Γκάλη από τη χρυσή ομάδα του 1987: Γιαννάκης, Χριστοδούλου, Φιλίππου, Ανδρίτσος, Σταυρόπουλος, Λινάρδος, Ρωμανίδης, ενώ είδαμε και τους Κακιούζη, Παπαλουκά, Τσαρτσαρή, Ρεντζιά, Χ. Παπαγεωργίου, Δ. Παπανικολάου, Δουβή, Ελληνιάδη, Γαλατσόπουλο, Δουβή, Βορεάδη, καθώς και τους Γιώργο Μαυρωτά, Άδωνη Γεωργιάδη, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Η τελετή έγινε λίγα λεπτά πριν αρχίσει ο φιλικός αγώνας Ελλάδας-Σλοβενίας στο κλειστό «Νίκος Γκάλης».

Η στιγμή που η φανέλα του Γκάλη ανεβαίνει στον ουρανό του ΟΑΚΑ

Έκδηλη η συγκίνηση στον πάγκο της Εθνικής

Η είσοδος του Νίκου Γκάλη στο ΟΑΚΑ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter