Η FCA αλλάζει το πρόσωπο του πλαστικού

Η FCA αλλάζει το πρόσωπο του πλαστικού

Το πλαστικό αποτελεί βασικό υλικό της σημερινής αυτοκίνησης καθώς μπορεί να εμπλουτίσει το όχημα σε διάφορες μορφές του, ενώ λόγω και των πολλών πλεονεκτημάτων του, αποτελεί την τέλεια λύση για μηχανικούς και σχεδιαστές.

Τα Global Materials Labs της FCA αφερώνονται στη δημιουργία και εξέλιξη νέων υλικών, μέρος των οποίων αναλώνεται στη δημιουργία μιας νέας γενιάς πλαστικών, τα οποία θα είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Σε επίπεδο παραγωγής, αρκετά μέρη των αυτοκινήτων προέρχονται από πλαστικό, το οποίο έχει δημιουργηθεί από φυτικές ίνες που προέρχονται από καλλιέργειες ή ακόμα και από μη βρώσιμα υπολείμματα που προκύπτουν από την επεξεργασία τροφών. Έτσι, δεν επιβαρύνεται το περιβάλλον και ενισχύεται ο σκοπός της ανακύκλωσης, με υλικά τα οποία έως σήμερα αντιμετωπίζονταν ως απορρίμματα.

Το εν λόγω τμήμα της FCA έχει αναπτύξει πλαστικά τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν ηλεκτρικά σήματα, αντικαθιστώντας τις παραδοσιακές καλωδιώσεις και από αυτά καταλαβαίνει κανείς πως εξοικονομείται και υλικό και βάρος. Επίσης, η FCA έχει αναπτύξει και μια τεχνολογία 3D knitting για την κατασκευή των επενδύσεων των καθισμάτων και διάφορων πάνελ από ανακυκλώσιμο υλικό, σε σημείο που μειώνεται η συνολική μάζα του πλαστικού υλικού.

Πηγή: FCA

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter