Η FCA εγκαινίασε ένα σύγχρονο εξομοιωτή

Το κέντρο έρευνας και εξέλιξης της Fiat Chrysler Automobiles στον Καναδά εγκαινίασε τον νέο εξομοιωτή δυναμικής συμπεριφοράς οχημάτων.

Διαθέτει τη δυνατότητα να λειτουργεί σε εννέα άξονες και αποτελεί την πιο εξελιγμένη έκφραση τεχνολογίας. Το συνολικό κόστος του νέου συστήματος ξεπέρασε τα 10,1 εκατομμύρια δολάρια.

Τα περισσότερα αντίστοιχα συστήματα διαθέτουν μόνο έξι άξονες, αλλά ο εξομοιωτής της Fiat Chrysler Automobiles, εννέα, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο στην αληθινή οδήγηση. Η όλη κατασκευή, βάρους 4,5 τόνων, στηρίζεται επάνω σε ένα στρώμα αέρα, όπως συμβαίνει με τα hovercrafts, επιτρέποντας την ομαλή και αθόρυβη κίνηση του συστήματος στον χώρο.

Έτσι, δοκιμάζονται διάφορα συστήματα, όπως το ABS και το ESP, αλλά και προηγμένα συστήματα υποβοήθησης (ADAS). Ο εξομοιωτής μπορεί να προσομοιώσει οποιοδήποτε όχημα, οδόστρωμα και περιβάλλον, ενώ τροφοδοτεί με στοιχεία σε πραγματικό χρόνο.

Πηγή: Fiat Chrysler Automobiles

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.