Η FCA μας μεταφέρει στην αεροδυναμική σήραγγα Fiat Orbassano

Στον αέρα βρίσκεται το τέταρτο επεισόδιο της σειράς της FCA, που αποκαλύπτει τι χρειάζεται ένα αυτοκίνητο ώστε να παραχθεί και αυτή τη φορά, η σειρά μεταφέρεται στην αεροδυναμική σήραγγα στο Ορμπασάνο.

Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτυχθεί εκεί και χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης ενός οχήματος, είναι τα 210 χ.α.ω. Η εγκατάσταση μπορεί να φιλοξενήσει από αυτοκίνητα πόλης έως μεγάλα επαγγελματικά οχήματα.

Οι δοκιμές προσομοιώνουν την κίνηση του οχήματος μέσα στον αέρα, αλλά εκεί δεν κινείται το όχημα, αλλά οι τροχοί του, καθώς τοποθετείται πάνω σε τάπητα. Επίσης, οι δοκιμές πραγματοποιούνται σε διάφορες ταχύτητες, ακόμα και σε χαμηλές.

Η FCA δοκιμάζει τα οχήματα σε κλίμακα 1:1. Η ακρίβεια ανέρχεται σε ποσοστό 99% και μεγάλη βάση δίνεται στους αεραγωγούς, αλλά και σε κάθε άλλη λεπτομέρεια του αυτοκινήτου.

Η μελέτη δεν αφορά μόνο οχήματα του Ομίλου, αλλά και ανταγωνιστών για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.

Πηγή: FCA

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.