Η FCA χαράσσει τη στρατηγική της για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η FCA χαράσσει τη στρατηγική της για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η εταιρεία δημιούργησε πρόσφατα τη μονάδα e-Mobility με αποστολή να διαχειριστεί όλες τις δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με τα ηλεκτρικά οχήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, η FCA πρόσφατα σύναψε συμφωνίες με τις Enel X και Engie, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρει λύσεις που θα κάνουν πιο εύκολη, απλή και οικονομική τη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων του ομίλου.

Στην Ιταλία ο όμιλος σχεδιάζει την τοποθέτηση περισσότερων από 900 σταθμούς φόρτισης στις εγκαταστάσεις του, 1.200 σταθμών στα καταστήματα της Leasys και περισσότερους από 1.100 σταθμούς στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων εμπόρων και επισκευαστών.

Η συνολική επένδυση είναι της τάξης των 33 εκ. ευρώ και περιλαμβάνει προγράμματα που αφορούν στην πρωτοποριακή τεχνολογία Vehicle-to-Grid που επιτρέπει την ανταλλαγή ενέργειας μεταξύ του οχήματος (όταν δεν τη χρειάζεται) και του δικτύου.

Το πρόγραμμα του ηλεκτρικού 500 αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος επενδύσεων της FCA στην Ιταλία για την περίοδο 2019-2021. Ο όμιλος θα επενδύσει συνολικά 5 δις. ευρώ με την ανανέωση της γκάμας να περιλαμβάνει νέα ή εξελιγμένα μοντέλα με ιδιαίτερη έμφαση στον εξηλεκτρισμό.

Ο COO της FCA, κ. Gorlier, έχει δηλώσει πρόσφατα ότι μια σειρά πρόσφατων εξελίξεων που περιλαμβάνουν την παρουσίαση plug-in υβριδικών εκδόσεων των Jeep Renegade και Jeep Compass εντάσσονται στο πλαίσιο αυτό.

Όπως ακριβώς και η παγκόσμια πρεμιέρα του ηλεκτρικού Ducato (του πρώτου ηλεκτρικού οχήματος της FCA που θα κατασκευαστεί στην Ευρώπη), η οποία πραγματοποιήθηκε πριν λίγες εβδομάδες στο Τορίνο.

Για να συμπληρώσει ότι το νέο ηλεκτρικό Fiat 500 θα χρησιμοποιεί τεχνολογικά προηγμένες λύσεις σε ένα πολύ διαφορετικό βιομηχανικό και εμπορικό περιβάλλον από αυτό που ζήσαμε πριν λίγα χρόνια. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter