Η Ferrari παρουσίασε στο Goodwood τα τρία Special Project cars της

Η Ferrari παρουσίασε στο Goodwood τα τρία Special Project cars της

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία της Ferrari στο φεστιβάλ ταχύτητας στο Goodwood μιας και η εταιρεία παρουσίασε στο κοινό για πρώτη φορά τρία Special Project cars και συγκεκριμένα τις P80/C, SP3JC και Monza SP2.

Το πρώτο αυτοκίνητο, την P80/C, μιας και μόνο εμφάνισης (one-off), οδήγησε ο Σαμ Μπερντ, του πρωταθλήματος Ferrari GT. Το όχημα βασίζεται στην 488 GT3 και έχει την πιο μακρά εξέλιξη από όλα τα one-off αυτοκίνητα της εταιρείας. Η απόφαση να δανειστεί το σασί της 488 GT3, έγινε λόγω της απόδοσής της, αλλά και του κατά 50mm μεγαλύτερου μεταξονίου σε σχέση με την 488 GTB, γεγονός που επέτρεπε τη δημιουργικότητα και την πρόοδο του οχήματος.

Σχετικά με την SP3JC, βασίζεται στη Ferrari F12TDF. Εκφράζει την ελευθερία της ανοικτής οδήγησης, παίρνοντας έμπνευση από τους κινητήρες V12 της μάρκας από τις δεκαετίες ’50 και ’60.

Όσον αφορά στη Monza SP2, αποτελεί μέλος της φιλοσοφίας Icona της εταιρείας και παίρνει ιδέες από αυτοκίνητα της δεκαετίας του ’50. Η απήχηση που είχε ήταν πολύ μεγάλη και το κοινό εκφράστηκε θετικά.

Από εκεί και πέρα, «παρούσα» ήταν και η Ferrari F10 του 2010, μονοθέσιο της Formula 1. Οδηγήθηκε από τον Μαρκ Χενέ και στο «σώμα» της είχε την επιγραφή «Michael Schumacher at 50», για τα 50 χρόνια ζωής του Γερμανού, ενώ στο περίπτερο βρέθηκαν και οι επτά Ferrari που οδήγησε κατά τη θητεία του εκεί, με τη Scuderia από τη μεριά της να γιορτάζει τα 90 της χρόνια.

Η παρουσία της Ferrari στο Goodwood ενισχύθηκε από την FXX-K Evo και τον Κρις Φρόγκαρτ. Ο Φρόγκαρτ είναι ένας πετυχημένος οδηγός του πρωταθλήματος Ferrari European Challenge, έχοντας σημειώσει οκτώ νίκες. Σχετικά με τη Ferrari 488 Challenge (Νο.29), που μετέχει στο πρωτάθλημα Ferrari Challenge UK και ηγείται της βαθμολογίας, οδηγός ήταν ο Τζέισον Μπέικερ. Έχει κάνει το 4/4 στο πρωτάθλημα και απομένουν ακόμα άλλοι τέσσερις αγώνες για τη λήξη του. Οι δύο γίνονται στο Κροφτ (20-21 Ιουλίου) και οι υπόλοιποι στο Σίλβερστοουν (21-22 Σεπτεμβρίου).

Ως επιστέγασμα της παρουσίας της Ferrari στο Goodwood, ήρθε η απονομή του βραβείου Michelin Showstopper Award για τη Ferrari 488 Pista. Οι ψήφοι δόθηκαν διαδικτυακά από τους φίλους της αυτοκίνησης στο καλύτερο αυτοκίνητο του Michelin Supercar Paddock.

Πηγή: Ferrari

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter