Η Ford δημιούργησε το «Sleep Suit»

Η Ford δημιούργησε το «Sleep Suit»

Η εταιρεία δημιούργησε το «Sleep Suit», που προσομοιώνει κατά κάποιον τρόπο την υπνηλία και την κούραση που μπορεί να βιώσει ένας οδηγός. Συνδέεται με μια εφαρμογή smartphone, με τα ειδικά γυαλιά να προσομοιώνουν την κούραση του εγκεφάλου. 

Σε αυτή την κατάσταση, ο οδηγός δεν βλέπει τίποτα για μισό δευτερόλεπτο και εν συνεχεία για μεγαλύτερα διαστήματα έως και 10 δευτερολέπτων. Τα γυαλιά συνδυάζονται με ειδικά βάρη στο κεφάλι, στον θώρακα, τα χέρια και τους αστραγάλους, με το συνολικό βάρος να αγγίζει τα 18 κιλά. Έτσι, ο οδηγός βιώνει την αδυναμία και την εξουθένωση πίσω από το τιμόνι.

Ο Δρ. Γκούντολφ Μέγιερ Χέντσελ, CEO του Meyer Hentschel Institute και δημιουργός του «Sleep Suit» τόνισε. «Για να οδηγήσει κάποιος όταν έχει υπερβεί το νόμιμο όριο κατανάλωσης αλκοόλ, πρέπει απλά να ξεμεθύσει. Έτσι και στην κόπωση, το μόνο αντίδοτο είναι ο ύπνος. Το να σταματήσετε στην άκρη του δρόμου με ασφάλεια, να πιείτε ένα ρόφημα με καφεΐνη και να πάρετε έναν 20λεπτο υπνάκο, πολλές φορές είναι ζήτημα ζωής και θανάτου και αν αυτό δεν λειτουργήσει, πρέπει πραγματικά να βρείτε ένα άλλο μέσο για να φτάσετε στο σπίτι».

Τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν τη βασική αιτία θανάτου νέων ανθρώπων και το 2019, η Ford ενσωματώνει το «Sleep Suit» στο Ford Driving Skills for Life (Ford DSFL), το δωρεάν πρόγραμμα εκπαίδευσης νεαρών οδηγών ηλικίας 17 έως 24 ετών.

Πηγή: Ford

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter