Συνεργασία ζωής

Η Ford κατά του καρκίνου (video)

Μία μοναδική συνεργασία. Η θεραπεία του καρκίνου και η παραγωγή των αυτοκινήτων Ford συνδυάζονται προς όφελος οδηγών και ασθενών.

Εργαζόμενοι στην παραγωγή αυτοκινήτων και ιατρικές ομάδες αντιμετώπισης / θεραπείας του καρκίνου ξεκίνησαν μία μοναδική ανταλλαγή ιδεών. Έτσι τεχνικές εμπνευσμένες από τη Ford ενσωματώνονται στη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή κλινική θεραπείας του καρκίνου.

Η τεχνογνωσία στη διαχείριση μεγάλου όγκου ιατρικών δεδομένων βοηθά τη Ford στην έρευνα για τα μελλοντικά οχήματα. Η μοναδική στο είδος της συνεργασία ξεκίνησε αφού εργαζόμενοι στο χώρο του αυτοκινήτου υποβλήθηκαν σε νοσοκομειακή θεραπεία.

Έχοντας διαγνωστεί με καρκίνο, ο Μάικ Μπάτλερ εντυπωσιάστηκε από τη διαδικασία θεραπείας των ασθενών που πάσχουν από αυτή την ασθένεια. Παράλληλα, το είδε και σαν ευκαιρία να προτείνει πρακτικές από το εργοστάσιο παραγωγής της Ford όπου εργάζεται, με σκοπό την ομαλότερη λειτουργία της κλινικής.

Μαζί με συναδέλφους του από το εργοστάσιο συναρμολόγησης της Ford στην Κολωνία, ο Μπάτλερ (υπεύθυνος ποιότητας) και η ομάδα του διερεύνησαν και πρότειναν διάφορες λειτουργικές αλλαγές που τώρα εφαρμόζονται στη Μονάδα, η οποία αναμένεται να γίνει το μεγαλύτερο κέντρο για τη θεραπεία του καρκίνου στην Ευρώπη.

Αυτή η σχέση είναι αμφίδρομη καθώς το προσωπικό του νοσοκομείου Centre for Integrated Oncology (CIO) του Πανεπιστημίου της Κολωνίας, ένα από το κορυφαία κέντρα του καρκίνου στη Γερμανία, προσφέρει στη Ford την εμπειρία του στη διαχείριση μεγάλου όγκου πληροφοριών που θα βοηθήσει την έρευνα και εξέλιξη των μελλοντικών οχημάτων και της αυτόνομης οδήγησης.

«Πέρασα πέντε χρόνια σε αίθουσες θεραπειών και σκεφτόμουν πώς θα μπορούσα να κάνω τη ζωή των ασθενών ευκολότερη» δήλωσε ο Μπάτλερ, ο οποίος έχει θεραπευτεί από τον καρκίνο του παχέος εντέρου. «Ήταν πραγματικά μία φαεινή ιδέα όταν συνειδητοποίησα ότι πολλά από τα συστήματα που εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία των εργοστασίων θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται στο νοσοκομείο. Τώρα, υπάρχει μία ανταλλαγή ιδεών που ωφελεί τους ασθενείς σήμερα και μπορεί να επηρεάσει τη φιλοσοφία της μελλοντικής μετακίνησης. Όσο περισσότερο συνεργαζόμαστε, τόσο περισσότερες συνέργειες βρίσκουμε μεταξύ της δουλειάς μας στη Ford και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η έρευνα για τον καρκίνο.»

Το 2008 δείξαμε για πρώτη φορά στο ιατρικό προσωπικό τις προηγμένες τεχνολογίες και αποδοτικές διαδικασίες που εφαρμόζουμε στο εργοστάσιο που κατασκευάζεται το Ford Fiesta στην Κολωνία, που έμελλε να γίνει μία από τα παγκοσμίως πιο αποδοτικές μονάδες παραγωγής. Μία ομάδα 10 - 15 μηχανικών της Ford συναντήθηκε με τη διοίκηση το νοσοκομείου, καθώς και ασθενείς, νοσοκόμους, γιατρούς και η συνεργασία αναπτύχθηκε από εκεί και μετά.

Σχεδιασμένες για μία λιγότερο στρεσογόνο και ταχύτερη θεραπεία, έγχρωμες γραμμές στους τοίχους και τα δάπεδα διευκολύνουν το προσωπικό, τους ασθενείς και τους επισκέπτες να βρίσκουν το δρόμο τους. Μεγάλες οθόνες διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ των εργαζομένων στο νοσοκομείο. Η ομάδα πρότεινε επίσης ευέλικτες αίθουσες με κινητά διαχωριστικά αντί σταθερούς θαλάμους νοσηλείας. Στο υπάρχον κτίριο, όλα αυτά έχουν ήδη συμβάλλει σε βελτίωση στη ροή των ασθενών κατά 30%.

Από την άλλη, οι ιατρικές ομάδες του νοσοκομείου ενημερώνουν τη Ford για τις διαδικασίες που χρησιμοποιούν προκειμένου να επινοήσουν και εξελίξουν εντελώς νέες μεθόδους στην αντιμετώπιση του καρκίνου. Η εταιρία, εφαρμόζει τώρα αυτή την αντισυμβατική μέθοδο σε σχέση με τα μελλοντικά οχήματα και νέες τεχνολογίες.

«Η ιατρική είναι μία επιστήμη που εξελίσσεται συνεχώς, όπου μικρές αλλαγές έχουν τεράστια επιρροή στις ζωές των ασθενών,» δήλωσε ο Καθηγητής Μίκαελ Χάλεκ, διευθυντής του CIO – που έχει κατ’ επανάληψη βραβευτεί από το German Cancer Aid σαν κορυφαίο ογκολογικό κέντρο. «Με τη βοήθεια της Ford, σημειώνουμε τεράστια πρόοδο που θα ωφελήσει τις ζωές και τη θεραπεία μελλοντικών ασθενών, τα επόμενα χρόνια. Και ευελπιστούμε, μερικές από τις μεθόδους μας να βοηθήσουν τη Ford να αναπτύξει τη φιλοσοφία μετακίνησης του μέλλοντος.»

Παρακολουθήστε το βίντεο εδώ: 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.