Η Ford κατασκευάζει τις μοκέτες των αυτοκινήτων της από πλαστικά μπουκάλια

Η Ford κατασκευάζει τις μοκέτες των αυτοκινήτων της από πλαστικά μπουκάλια

Έναν ιδιαίτερα έξυπνο τρόπο βρήκε η Ford προκειμένου από τα πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης, να κατασκευάζει μοκέτες για τα αυτοκίνητά της.

Αξίζει να τονιστεί πως οι μοκέτες κάθε EcoSport που εξέρχεται της γραμμής παραγωγής του εργοστασίου της Ford, κατασκευάζονται από 470 ανακυκλωμένα μπουκάλια νερού μιας χρήσης.

Από το 2012, έτος κατά το οποίο η Ford λάνσαρε το μοντέλο, έχει χαρίσει νέο κύκλο ζωής σε πάνω από 650 εκατομμύρια μπουκάλια των 500ml, που ζυγίζουν κατά προσέγγιση 8.262 τόνους. Αν αυτά τα μπουκάλια, μάλιστα, ήταν στοιχισμένα το ένα δίπλα στο άλλο, κάλυπταν απόσταση διπλάσια από την περίμετρο της Γης.

Από τότε που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ανακυκλωμένο πλαστικό στο Mondeo πριν 20 χρόνια, η Ford ανακυκλώνει παγκοσμίως 1,2 δις μπουκάλια τον χρόνο.

Η μετατροπή του πλαστικού σε μοκέτα, έχει ως εξής. Το πλαστικό μπουκάλι και το καπάκι του θρυμματίζονται. Αυτά τα κομμάτια θερμαίνονται στους 260 βαθμούς Κελσίου και λιώνουν πριν διαμορφωθούν σε ίνες πλάτους ανθρώπινης τρίχας. Μετά, αυτές οι ίνες περνούν μια διαδικασία περιδίνησης και από εκεί προκύπτει το νήμα που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των μοκετών.

Σε όλη την Ευρώπη, μόλις το 30% των πλαστικών αποβλήτων ανακυκλώνεται.

Πηγή: Ford

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter