Η Ford παρουσιάζει 16 νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα μέσω του Ford Hybrid

Το μεγάλο βήμα προς τον εξηλεκτρισμό πραγματοποιεί η Ford, η οποία μέσω του πλάνου Ford Hybrid, θα παρουσιάσει συνολικά 16 νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Σε αυτά περιλαμβάνονται μικρά οικογενειακά αυτοκίνητα, SUV και οχήματα μεταφοράς προσωπικού. Επίσης, αναμένονται ένα SUV υψηλών επιδόσεων εμπνευσμένο από τη Mustang και μια πλήρως ηλεκτροκίνητη έκδοση του Transit.

Στην ειδική εκδήλωση «Go Electric» από εκεί και πέρα, η εταιρεία προϊδέασε το κοινό για τα πλάνα του μέλλοντος. Για παράδειγμα, το νέο Kuga προσφέρει την ευρύτερη γκάμα υβριδικών εκδόσεων, παρέχοντας στην έκδοση Plug-In Hybrid, ηλεκτρική αυτονομία άνω των 50 χιλιομέτρων. Την ίδια αυτονομία αναμένεται να προσφέρει το νέο, 8θέσιο όχημα μεταφοράς προσωπικού Tourneo Custom Plug-In Hybrid. Η γκάμα των υβριδικών, θα πλαισιωθεί από το νέο 7θέσιο Explorer Plug-In Hybrid.

Επίσης, τα Fiesta EcoBoost Hybrid και Focus EcoBoost Hybrid υιοθετούν ήπια υβριδική τεχνολογία, ενώ αναφορικά με το Transit, θα πλαισιώσει την γκάμα ηλεκτροκίνητων επαγγελματικών οχημάτων το 2021. Το 2020 από εκεί και πέρα, αναμένεται το ηλεκτροκίνητο SUV υψηλών επιδόσεων, που αντλεί την έμπνευσή του από τη Mustang. Η αυτονομία του αναμένεται να είναι 600 χιλιόμετρα.

Να σημειωθεί πως η Ford διερευνά επίσης λύσεις για περαιτέρω βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και της αυτονομίας των ηλεκτρικών οχημάτων, δοκιμάζοντας ένα πρωτότυπο Ford Transit Smart Energy Concept minibus 10 θέσεων. Προσφέρει αυτονομία 150 χιλιομέτρων ύστερα από φόρτιση τεσσάρων ωρών και χρησιμοποιεί ένα πλαίσιο με τεχνολογία ηλεκτροκίνησης μέσω μπαταρίας.

Αυτή τη στιγμή, τα μοντέλα Ford Hybrid που διατίθενται στην αγορά, περιλαμβάνουν τα Mondeo, Tourneo Custom, Transit και Transit Custom van. Τα μελλοντικά, πλήρως ηλεκτρικά οχήματα της εταιρείας, θα υποστηρίζονται από την κοινοπραξία ΙΟΝΙΤΥ, που σκοπό έχει να κατασκευάσει 400 σταθμούς φόρτισης στην Ευρώπη έως το 2020.

Πηγή: Ford

Ετικέτες