Η Ford παρουσιάζει την τεχνολογία EcoGuide

Την τεχνολογία EcoGuide παρουσιάζει η Ford, η οποία σκοπεύει να βοηθήσει τους οδηγούς να έχουν μειωμένη κατανάλωση κατά την πορεία τους. 

Χάρη στις πληροφορίες που εμφανίζονται, ο οδηγός μένει πάντα ενημερωμένος και μπορεί να επιλέξει για το δικό του καλό, ένα διαφορετικό στιλ οδήγησης, που θα τον βοηθήσει να βελτιώσει την κατανάλωση καυσίμου.

Η τεχνολογία χρησιμοποιεί το σύστημα πλοήγησης sat-nav του αυτοκινήτου και ενημερώνει τον οδηγό για την ύπαρξη διασταυρώσεων, στροφών, για τα επερχόμενα όρια ταχύτητας, ακόμα και για το τι υπάρχει πίσω από μια στροφή, στην οποία η ορατότητα είναι αδύνατη, μειώνοντας έτσι τα απότομα φρεναρίσματα.

Έχοντας βάση αυτές τις πληροφορίες, το σύστημα παροτρύνει τον οδηγό να επιβραδύνει, ενώ παράλληλα, μέσω μιας ενδεικτικής λυχνίας, μπορεί να επιλέξει την κατάλληλη σχέση στο κιβώτιο. Ως εκ τούτου, αποτρέπονται τα έντονα φρεναρίσματα και επιταχύνσεις.

Η κατανάλωση και τα επίπεδά της, διαφαίνονται μέσω ενός «φωτοστεφάνου» που εντοπίζεται γύρω από την ταχύτητα του οχήματος και όσο εκτείνεται, ο οδηγός γνωρίζει πως με αυτόν τον τρόπο, οδηγεί πιο αποδοτικά. Στο τέλος μιας διαδρομής, μπορεί να υπάρξει και μια συνολική αναφορά.

Το σύστημα θα λανσαριστεί στα μέσα του 2019 στα νέα Transit και Transit Custom van, καθώς και στην επιβατική έκδοση Tourneo Custom. Το νέο Transit με τους νέους κινητήρες, μπορεί να πετύχει βέλτιστη απόδοση έως και 7%, ενώ το σύνολο diesel EcoBlue Hybrid 3% (έως 8% μέσα στην πόλη) συγκριτικά με το στάνταρ diesel μοντέλο.

Πηγή: Ford

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.