Η Γαλλία εμβολιάζει τις πάπιες κατά της γρίπης των πτηνών

Η Γαλλία εμβολιάζει τις πάπιες κατά της γρίπης των πτηνών

Στον πρώτο μαζικό εμβολιασμό… παπιών παγκοσμίως εναντίον της γρίπης των πτηνών προχωράει η γαλλική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να μειώσει τον οικονομικό αντίκτυπο που έχει στην πτηνοτροφία της χώρας το μέτρο της μαζικής σφαγής που εφαρμοζόταν μέχρι τώρα για την αποτροπή της εξάπλωσης της γρίπης.

Πιο συγκεκριμένα, οι γαλλικές Αρχές θα εμβολιάσουν κατά της γρίπης 60 εκατομμύρια πάπιες μέσα σε έναν χρόνο, καθώς ο εμβολιασμός θα είναι υποχρεωτικός για όλα τα παπάκια από δέκα ημερών και πάνω σε όλες τις φάρμες που έχουν περισσότερα από 250 πτηνά. Η εκστρατεία εμβολιασμού που προβλέπει δύο δόσεις εμβολίου για κάθε πάπια αναμένεται να κοστίσει συνολικά 96 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων το 85% θα καλυφθεί από το κράτος και το υπόλοιπο από τους ιδιοκτήτες των πτηνοτροφείων.

Όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση της η ένωση παραγωγών φουά γκρα και παπιών, CIFOG: «Αυτό το πλάνο εμβολιασμού, είναι το πρώτο παγκοσμίως και στόχος του είναι να προστατεύσει όλα τα πτηνά που εκτρέφονται και να βάλει τέλος στη μαζική προληπτική σφαγή τους, με την οποία κανείς δεν θέλει να ζει άλλο πια».

Το συμβόλαιο προμήθειας των πρώτων 80 εκατομμυρίων δόσεων των εμβολίων πήρε η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία Boehringer Ingelheim και θα ακολουθήσουν διαγωνισμοί για τις υπόλοιπες δόσεις που θα απαιτηθούν.

Όμως όπως μάθαμε και κατά την διάρκεια της πανδημίας, όπου υπάρχουν εμβόλια υπάρχουν και αντιεμβολιαστές. Έτσι ήδη πριν καν ξεκινήσει ο εμβολιασμός, διάφοροι παραγωγοί έχουν αρχίσει να λαμβάνουν τηλεφωνήματα και μηνύματα από πελάτες τους οι οποίοι τους ξεκαθαρίζουν πως εάν εμβολιάσουν τα πτηνά στις φάρμες τους τότε θα σταματήσουν να αγοράζουν τα προϊόντα τους…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter