Η «γειτονική χώρα» απέκτησε τελικά όνομα για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη!

Η «γειτονική χώρα» απέκτησε τελικά όνομα για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη!
Φωτογραφία: Από το προφίλ στο Twitter του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη

Απέφευγε ακόμα και να πει το όνομά της. Απέφευγε και να το γράψει! Το «Βόρεια Μακεδονία» δεν ήταν στο επίσημο λεξιλόγιο του πρωθυπουργού.

Ο λόγος για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που έως σήμερα προσπαθούσε να αποφύγει να αναφερθεί ονομαστικά στη… γειτονική χώρα. Δεν ήθελε ούτε να κάνει αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και όταν έκανε η χώρα δεν είχε όνομα…

Κοινό μυστικό ήταν πως η ευρύτερη οικογένεια Μητσοτάκη δεν είχε καμία ή σχεδόν καμία αντίρρηση στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά η μικροκομματική πολιτική με στόχο το Μέγαρο Μαξίμου και τα μεγάλα λόγια, τα λάβαρα, οι πανοπλίες και οι εικόνες που περιέφεραν οι μακεδονομάχοι και συχνά ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας δεν άφηναν περιθώρια άσκησης εθνικής πολιτικής.

Αλλά οι καιροί αλλάζουν, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την δήλωση υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της Βόρειας Μακεδονίας.

Ε, σήμερα, αφού αρχικά υπήρξε σιγή ιχθύος στα κοινωνικά δίκτυα, ολοκληρώθηκε η μεγάλη κωλοτούμπα της Νέας Δημοκρατίας και για πρώτη φορά η «γειτονική« χώρα που είχε γίνει ανέκδοτο στα κοινωνικά δίκτυα, απέκτησε το Συνταγματικό της όνομα, σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών:

Γράφει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Twitter μαζί με μια φωτογραφία από την υποδοχή του Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας:

«Σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας
@SPendarovski
συμφωνήσαμε στην ανάγκη διεύρυνσης της διμερούς μας συνεργασίας, με έμφαση στους τομείς της οικονομίας, των επενδύσεων, της ενέργειας και της συνδεσιμότητας. https://primeminister.gr/2021/10/05/27631

Ε, καιρός είναι να φέρει και τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία στη Βουλή…

Αρκετά τα καθυστέρησαν με το φόβο της ακροδεξιάς πτέρυγας!

Διαβάστε επίσης:

Στα βουβά περνά η κυβέρνηση την επίσκεψη του προέδρου της Β. Μακεδονίας – Καμία αναφορά στα επίσημα social media

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter