Η Γερμανία προσφέρει στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ – «Ιστορική η ευθύνη της χώρας», εκτιμά ο Σολτς

Η Γερμανία προσφέρει στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ – «Ιστορική η ευθύνη της χώρας», εκτιμά ο Σολτς

Η κυβέρνηση του καγκελάριου Σολτς προσφέρει στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ και υπόσχεται να καταστείλει την υποστήριξη της Χαμάς στο εσωτερικό μετά την επίθεση της τρομοκρατικής ομάδας στο Ισραήλ, καθώς υπογραμμίζει την ιστορική ευθύνη της Γερμανίας για την ασφάλεια του Ισραήλ.

Στρατιωτική συνδρομή

Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι συμφώνησε με ένα αίτημα του Ισραήλ για χρήση έως και δύο από τα πέντε μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Heron TP που είναι επί του παρόντος μισθωμένα από τον γερμανικό στρατό και βρίσκονταν ήδη στο Ισραήλ για την εκπαίδευση Γερμανών στρατιωτών. Παράλληλα, ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους λέει στις Βρυξέλλες ότι το Ισραήλ έχει ζητήσει πυρομαχικά για πολεμικά πλοία, αίτημα που θα συζητηθεί σύντομα.

Ο Σολτς λέει στο γερμανικό κοινοβούλιο ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να ενημερώσει τη Γερμανία για οποιαδήποτε ανάγκη, όπως «η θεραπεία τραυματιών».

Ευθύνη από το Ολοκαύτωμα

«Αυτή τη στιγμή, υπάρχει μόνο ένα μέρος για τη Γερμανία – το μέρος στο πλευρό του Ισραήλ», είπε στους βουλευτές από το βήμα του ομιλητή. «Η δική μας ιστορία, η ευθύνη μας που προέκυψε από το Ολοκαύτωμα, καθιστά για εμάς διαρκές καθήκον να υπερασπιστούμε την ασφάλεια του κράτους του Ισραήλ» προσέθεσε.

Ο Σολτς σημειώνει ότι χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν υπέρ του Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες, αλλά είπε ότι «υπήρξαν και άλλες, επαίσχυντες εικόνες από τη Γερμανία το περασμένο Σαββατοκύριακο». Το Σάββατο, μια μικρή ομάδα μοίρασε αρτοσκευάσματα σε έναν δρόμο του Βερολίνου και δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν αργότερα για να γιορτάσουν την καταστροφική επίθεση της Χαμάς.

Απαγόρευση σε φιλοπαλαιστινιακές εκδηλώσεις

Ο γερμανός καγκελάριος αναφέρει ότι η Γερμανία θα εκδώσει επίσημη απαγόρευση δραστηριότητας από ή προς υποστήριξη της Χαμάς, η οποία έχει ήδη καταχωριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως τρομοκρατική ομάδα. Λέει ότι ομάδες όπως το Samidoun, που ήταν πίσω από τη δράση του Σαββατοκύριακου, θα απαγορευτούν. Ο Σολτς λέει ότι θα υπάρξει «μηδενική ανοχή στον αντισημιτισμό».

Διαβάστε σχετικά: Μέση Ανατολή: Ασφυκτιά η ισοπεδωμένη Γάζα – Μέχρι και βρέφος 9 μηνών στη λίστα αγνοουμένων του Ισραήλ (Photos)

Τελεσίγραφο από το Ισραήλ: Καμία βρύση δεν θα τρέξει νερό στη Γάζα όσο δεν απελευθερώνονται οι όμηροι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter