Η Goodyear κατασκεύασε το Concept ελαστικό, AERO

Η Goodyear κατασκεύασε το Concept ελαστικό, AERO

Η Goodyear κατασκεύασε ένα concept ελαστικό, το οποίο, πέραν της χρήσης του στην άσφαλτο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα αυτοκίνητα του μέλλοντος και μέσω της λειτουργίας του σαν έλικας, μπορεί να κάνει τα οχήματα να πετούν.

Οι καινοτόμες λειτουργίες του είναι οι εξής:

-Πολυσύνθετος Σχεδιασμός: Το AERO είναι μια πολυσύνθετη ιδέα ταλαντευόμενου στροφίου. Θα χρησίμευε ως οδηγός για τη μεταφορά και την απορρόφηση δυνάμεων προς και από τον δρόμο, καθώς και ως ένα σύστημα προώθησης αεροσκάφους.

-Μη πνευματική δομή: Οι ακτίνες θα παρέχουν στήριξη για τη μεταφορά βάρους, ενώ θα δρουν και ως λεπίδες για την ώθηση, όταν πάρει κλίση. Αυτό το ελαστικό χωρίς αέρα, χρησιμοποιεί μια μη-πνευματική δομή, που είναι ευέλικτη, ώστε να εμποδίζει τους κραδασμούς κατά την οδήγηση και αρκετά ισχυρή για να φέρει εις πέρας μια κατακόρυφη ανύψωση.

-Μαγνητική Προώθηση: Θα χρησιμοποιηθεί μια μαγνητική δύναμη για να παρέχει προώθηση χωρίς τριβή. Έτσι, το όχημα θα μπορεί να κινηθεί στο έδαφος και όταν ο τροχός πάρει κλίση, να μπορεί να ανυψώσει το όχημα από το έδαφος.

-Οπτική Ανίχνευση: Θα χρησιμοποιεί αισθητήρες οπτικών ινών με βάση το φως για την παρακολούθηση του οδοστρώματος, τη φθορά των ελαστικών και την ακεραιότητά του.

-Τεχνητή Νοημοσύνη: Θα περιλαμβάνει επίσης έναν ενσωματωμένο επεξεργαστή τεχνητής νοημοσύνης, που θα παίρνει πληροφορίες από τους αισθητήρες των ελαστικών και οι οποίες θα προκύπτουν από το όχημα προς το όχημα και από το όχημα προς τις εγκαταστάσεις των υποδομών. Έτσι, το όχημα θα προσαρμόζεται στη λειτουργία οδήγησης/πτήσης και θα επιλύει διάφορα προβλήματα, πριν αυτά εμφανιστούν.

Πηγή: Goodyear

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter