Η γραβάτα του Κάρολου και οι μπίζνες του Μητσοτάκη

Η γραβάτα του Κάρολου και οι μπίζνες του Μητσοτάκη
AP Photo/Rafiq Maqbool

Μια γραβάτα στα χρώματα της ελληνικής σημαίας φόρεσε στη σύνοδο COP28 στο Ντουμπάι ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ του Ηνωμένου Βασιλείου και αυτό ερμηνεύτηκε ως αποδοκιμασία προς τον βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, που ακύρωσε συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προσβάλλοντας και τον Ελληνα πρωθυπουργό και τη χώρα μας.

Στα ελληνικά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ αυτή η κίνηση του Κάρολου χαιρετίστηκε ως σούπερ φιλελληνική και «χαστούκι» στον άθλιο Σούνακ και μόνο τη Βασιλική Φρουρά με τα μαύρα σκουφιά από αρκουδοτόμαρο δεν έστειλαν να φυλάξουν το Αιγαίο.

Η πραγματικότητα είναι πιο πεζή. Εχει μεν πορφύρες αλλά έχει και μπίζνες. Εχει υποκλίσεις αλλά και δημόσιο χρήμα. Ακόμη και ΤΑΙΠΕΔ.

Η οικογένεια Μητσοτάκη έχει στενές σχέσεις με τη βρετανική βασιλική οικογένεια, αρχικά μέσω των πρώην δικών μας Γλίξμπουργκ, που συγγενεύουν με τους απόγονους της Βικτώριας. Ο Κάρολος είναι εγγονός του πρίγκιπα Ανδρέα, τέταρτου γιου του βασιλιά Γεώργιου Α’ της Ελλάδας.

Η βρετανική αριστοκρατία ποτέ δεν χώνεψε ότι οι Ελληνες έδιωξαν τους βασιλείς το 1974. Τη δυσαρέσκειά τους εξέφρασε ο φίλος τους στην Αθήνα, ο πατέρας του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνος, αρχικά με το περιβόητο «ανφέρ». Μετά ως πρωθυπουργός συγκέντρωσε κινητή περιουσία, που δήθεν ανήκε στην πρώην βασιλική οικογένεια, τη φόρτωσε σε εννέα κοντέινερ και τους την έστειλε χάρισμα από την Ελλάδα στις 17 Φεβρουαρίου 1991. Ηταν εννέα κοντέινερ με αμύθητους θησαυρούς, πίνακες, κοσμήματα, αντίκες κ.ά, που πληρώθηκαν από τον ελληνικό λαό για να ζουν οι Γλίξμπουργκ στη χλιδή.

Από τότε οι σχέσεις των Μητσοτάκηδων με τους πρώην και νυν «γαλαζοαίματους» είναι θερμότατες. Δύο φορές ταξίδεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2022 ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τις δύο για να επισκεφθεί τον Κάρολο σε εξοχικά του παλάτια. Ετσι αγνόησε τον Βρετανό πρωθυπουργό, που έχει έδρα την… φτωχή Ντάουνινγκ Στριτ του Λονδίνου.

Στη βασιλική κατοικία Dumfries House στη Σκωτία και στο κάστρο του Ουίντσορ στο Μπέρκσιρ ανάμεσα στα φαντάσματα των ηγεμόνων της πάλαι ποτέ Βρετανικής Αυτοκρατορίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κάρολος της Βρετανίας έβαλαν τα σχέδια των συνεργασιών τους. Σύμφωνα με περσινά ρεπορτάζ μίλησαν ξανά και ξανά για το (πρώην Βασιλικό) Κτήμα Τατοϊου και για «πράσινες» επενδύσεις.

Ο Κάρολος είναι πολύ δραστήριος στην προστασία του περιβάλλοντος και -συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του οφελίμου- είναι πάτρωνας σε οικολογικές δράσεις αλλά έχει κι ένα ιδιωτικό fund για τις πράσινες μπίζνες.

Αφού ο Κάρολος και ο Κυριάκος τα έχουν βρει, ο αναιδής Ρίσι Σούνακ, έπρεπε να λάβει ένα «μάθημα».

Πρώτον, επειδή ο Σούνακ θεωρείται ήδη «τελειωμένος» στην βρετανική πολιτική και βαρίδι για τους Τόρις, άρα ο Κάρολος δεν χάνει τίποτα.

Δεύτερον, επειδή ο βασιλιάς της Αλβιόνας θεωρεί την Ελλάδα «δική» του. Λόγω καταγωγής, λόγω προσωπικών σχέσεων με πολιτικούς, όπως ο Μητσοτάκης, και ως… πεδίο βολής φθηνό για τις μελλοντικές μπίζνες, κρατικές και ιδιωτικές. Αυτό ήταν μήνυμα προς όλους τους Βρετανούς πολιτικούς.

Στο Τατόι, που η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιθυμεί διακαώς να αξιοποιήσει, παίρνοντας «ιδέες» από τα βρετανικά βασιλικά κάστρα και κτήματα, μπορεί να κτιστεί η επόμενη φάση της βασιλικής αίγλης που αναζητεί ο Κυριάκος, ο -κατά δήλωσή του- κυβερνήτης.

Μπορεί να μην έχουμε βασιλιά, αλλά με την τελευταία τροπολογία που πάει προς ψήφιση στη Βουλή, έχουμε υπεράνω του νόμου πρόσωπα. Ελέω Θεού θα αποφασίζουν τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ, που μεταξύ άλλων φιλέτων έχει και το Τατόι, επειδή με νόμο Μητσοτάκη θα αποκτήσουν ασυλία.

Διαβάστε επίσης

Τροπολογία – πρόκληση: Ασυλία στα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ – Εκτός ελέγχου οι συναλλαγές του οργανισμού

Γεμάτες σκελετούς οι ντουλάπες Μητσοτάκη και Μενδώνη στο Τατόι

Αμήχανη απάντηση Μαξίμου στον Σούνακ: Δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter