Η Herald Sun επανέφερε στην 1η σελίδα το σκίτσο της Σερένα, μαζί με των Τραμπ και Κιμ (Photo)

Η Herald Sun επανέφερε στην 1η σελίδα το σκίτσο της Σερένα, μαζί με των Τραμπ και Κιμ (Photo)

Η αυστραλιανή εφημερίδα Herald Sun αψήφησε διεθνή κριτική και ισχυρισμούς για ρατσιστικά και σεξιστικά υπονοούμενα, παρουσιάζοντας ξανά στην πρώτη της σελίδα, σήμερα, γελοιογραφία που απεικονίζει την Αμερικανίδα σταρ του τένις, Σερένα Ουίλιαμς οργισμένη να σπάει την ρακέτα της στον τελικό του US Open.

Η Herald Sun, που ανήκει στην News Corp, δημοσίευσε για πρώτη φορά το σκίτσο της Ουίλιαμς με υπερβολικά χείλη και γλώσσα και σγουρά μαλλιά, οργισμένη έχοντας σπάσει μία ρακέτα που βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο δίπλα σε μία πιπίλα.

Η εικόνα αυτή προκάλεσε εκτεταμένους ισχυρισμούς για ρατσισμό εναντίον του γελοιογράφου, Μαρκ Νάιτ. Η Herald Sun και ο ίδιος, αρνήθηκαν ότι η γελοιογραφία είναι ρατσιστική.

Παρά το ξέσπασμα, η εφημερίδα επανέφερε στην πρώτη της σελίδα το σκίτσο παράλληλα με τις γελοιογραφίες του Αμερικανικού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, προσπαθώντας να απεικονίσει τη διαμάχη ως προσπάθεια περιορισμού της ελευθερίας του λόγου.

«Εάν οι αυτοεξυπηρετούμενοι λογοκριτές του Μαρκ Κιντ φτάσουν στο σκίτσο της Σερένα Ουίλιαμς, η νέα μας πολιτική ζωή θα είναι πολύ θαμπή», γράφει η εφημερίδα σε αρχική σελίδα.

Ο συντάκτης της Herald Sun, Ντέιμον Τζόνστον, επέκτεινε την υπεράσπιση στο Twitter καθώς αρνήθηκε οποιοδήποτε ρατσισμό ή σεξισμό, ωστόσο, το σκίτσο δέχθηκε ευρεία κριτική, κυρίως στο διαδίκτυο.

Ο Νάιτ είπε ότι δέχθηκε απειλές κατά της οικογένειάς του από τότε που κυκλοφόρησε το σκίτσο, αναγκάζοντάς τον, να αναστείλει τον λογαριασμό του στο Twitter, σημειώνοντας ότι «η γελοιογραφία δεν έχει καμία σχέση με το φύλο ή τη φυλή».

«Η γελοιογραφία είναι για την κακή συμπεριφορά της στο γήπεδο (…) Δεν το έκανα για να δείξω κάτι άλλο για την Σερένα. Είναι μία πρωταθλήτρια», δήλωσε ο Αυστραλός σκιτσογράφος στην Herald Sun.

Η γελοιογραφία τροφοδότησε μια παγκόσμια συζήτηση για την αμφιλεγόμενη ήττα της Ουίλιαμς από τη Ναόμι Οσάκα στο τελικό του US Open στην Νέα Υόρκη το Σάββατο.

Η Ουίλιαμς, η οποία αγωνιζόταν για να ισοφαρίσει τον ρεκόρ της Μάργκαρετ Κορτ από την Αυστραλία με 24 τίτλους grand slam είχε θερμή σύγκρουση με τον διαιτητή Κάρλος Ράμος.

Το περιστατικό έχει χωρίσει την κοινότητα του τένις και όχι μόνο. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, νικητής του US Open, επέκρινε τον Ράμος.

«Δημιούργησε μία εικόνα με ρατσιστικά και σεξιστικά κίνητρα και κατάφερε να μετατρέψει τη δεύτερη μεγαλύτερη γυναίκα αθλήτρια σε ένα αντικείμενο», πρόσθεσε η συγγραφέας του Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, στο λογαριασμό της στο Twitter.

«Είμαι εδώ για τον αγώνα των δικαιωμάτων των γυναικών και της ισότητας των γυναικών», δήλωσε η Ουίλιαμς σε συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter