Η Hyundai ξεκίνησε την προετοιμασία της για το WTCR 2019

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία ανακοινώθηκαν οι δύο ομάδες των Hyundai i30 N TCR, καθώς και οι οδηγοί τους για φέτος. 

Πρόκειται για τις BRC Hyundai N Squadra Corse και BRC Hyundai N Lukoil Racing Team, με την πρώτη να έχει για δίδυμο τον πρωταθλητή του 2018, Γκαμπριέλε Ταρκίνι και τον Νόρμπερτ Μίχελιτς και τη δεύτερη τους πρωτοεμφανιζόμενους Αουγκούστο Φάρφους και Νίκι Κάτσμπεργκ.

Ο τιτλούχος Ταρκίνι θα έχει στο i30 N TCR το Νο.1, ο Μίχελιτς παραμένει πιστός στο Νο.5, ενώ οι Φάρφους και Κάτσμπεργκ επέλεξαν τα Νο.8 και 88 αντίστοιχα.

Και οι τέσσερις θα μετάσχουν στους 10 αγώνες της φετινής σεζόν. Το πρωτάθλημα αρχίζει στο Μαρόκο στις 5-7 Απριλίου και η συνέχεια δίνεται σε Ουγγαρία, Σλοβακία, Ολλανδία, Γερμανία και Πορτογαλία, πριν από το καλοκαιρινό διάλειμμα. Ύστερα, θα συνεχιστεί στην Κίνα τον Σεπτέμβριο και έπειτα σε Ιαπωνία και Μακάο, πριν οι οδηγοί δώσουν το τελευταίο τους ραντεβού στη Μαλαισία, στα μέσα του Δεκεμβρίου.

Δηλώσεις οδηγών

Γκαμπριέλε Ταρκίνι: Θα είναι μια πολύ ανταγωνιστική σεζόν, καθώς θα πρέπει να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας. Ειλικρινά, θεωρώ ότι οι πιο κοντινοί αντίπαλοί μου είναι οι οδηγοί του άλλου i30 N TCR. Είδαμε πέρυσι πόσο σκληρή είναι η μάχη για τον τίτλο – καθορίζεται στους τελικούς γύρους του έτους – και θα είναι το ίδιο και το 2019. Όλοι έχουν δουλέψει σκληρά τον χειμώνα και έχουμε νέους κανόνες αγώνων, νέους οδηγούς και μια νέα πίστα να αντιμετωπίσουμε πριν φτάσουμε στο τέλος της σεζόν.

Νόρμπερτ Μίχελιτς: Φέτος, σκοπεύω να κερδίσω τον τίτλο. Με αυτό που πέτυχε πέρυσι ο Γκαμπριέλε, ξέρω ότι είμαι στο σωστό αυτοκίνητο και στη σωστή ομάδα, αλλά στο FIA WTCR μπορούν να συμβούν πολλά. Θα πρέπει να είμαστε συνεπείς και φυσικά, οι ταχύτεροι γιατί ο πιο έξυπνος οδηγός είναι αυτός που γιορτάζει στο τέλος της σεζόν.

Αουγκούστο Φάρφους: Η παρακολούθηση του περασμένου WTCR ως θεατής ήταν πραγματικά διασκεδαστική – ήταν από τα καλύτερα παγκόσμια Touring Cars που έχω δει. Θα μπορούσατε να δείτε από τα αποτελέσματα ότι το Hyundai ήταν ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο, αυτοκίνητο στην κατηγορία. Ως οδηγός θέλεις πάντα να βρίσκεσαι στην κορυφαία ομάδα, στο πιο ανταγωνιστικό αυτοκίνητο, οπότε όταν ήρθε η ευκαιρία να οδηγήσω το i30 N TCR, ήταν μια πολύ εύκολη επιλογή. Η σεζόν θα φέρει μερικές νέες προκλήσεις, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε και να έχουμε κάποια καλά αποτελέσματα.

Νίκι Κάτσμπεργκ: Ανυπομονώ πραγματικά να αγωνιστώ. Έχω δει αρκετούς αγώνες πέρυσι και ήταν πάντα πολύ ανταγωνιστικοί. Νομίζω ότι το WTCR θα ταιριάζει απόλυτα με το στιλ οδήγησής μου και είμαι ενθουσιασμένος ειδικά στη σκέψη των αγώνων του Νίρμπουργκρινγκ. Πάνω από όλα, ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Αουγκούστο και την BRC Hyundai N Lukoil Racing Team για να αρχίσω να κατακτώ πόντους και να κερδίζω αγώνες.

Πηγή: Hyundai

Ετικέτες