Η Ιεραρχία περιφρονεί την Πολιτεία και ανοίγει τους ναούς με «αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων»

Η Ιεραρχία περιφρονεί την Πολιτεία και ανοίγει τους ναούς με «αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων»

Στο δικό της μήκος κύματος θα κινηθεί η ηγεσία της Εκκλησίας που περιφρονεί τις αποφάσεις της Πολιτείας και θα ανοίξει τις εκκλησίες ανήμερα των Θεοφανείων, χωρίς, ωστόσο, αγιασμό σε εξωτερικούς χώρους αλλά με «αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων», όπως αναφέρει επιστολή του προς τους μητροπολίτες ο αρχιεπίσκοπος.

Παρά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που απέρριψε τις αιτήσεις κατά των περιοριστικών μέτρων στις Εκκλησίες τα Χριστούγεννα, η Εκκλησία συνεχίζει το «αντάρτικο», αγνοεί τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί για τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού.

Δείτε επίσης: Θεοφάνεια: Ήπια αστυνόμευση στις εκκλησίες, ΜΑΤ στους αριστερούς

Στην επιστολή του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ζητεί να τηρήσουν τα μέτρα με αυστηρότητα ενώ ξεκαθαρίζει πως δε θα μεταβεί ούτε ο ίδιος δεν θα κάνει αγιασμό σε εξωτερικό χώρο προκειμένου να δώσει το καλό παράδειγμα.

Ολόκληρη η επιστολή του Ιερώνυμου:

«Ο Μακαριώτατος Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, απέστειλε σήμερα το απόγευμα Συνοδική Επιστολή προς τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, από τους οποίους ζητά, σύμφωνα με τις σχετικές από 15.12.2020 και 4.1.2021 Αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, την αυστηρή και απαρέγκλιτη τήρηση των υγειονομικών μέτρων ως προς την λειτουργία των Ιερών Ναών με την παρουσία καθορισμένου αριθμού πιστών κατά την αυριανή Εορτή των Θεοφανείων.

Όπως έχει αποφασίσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, κατά την Εορτή των Θεοφανείων ο Μέγας Αγιασμός με τον καθαγιασμό των υδάτων θα τελεσθεί εντός των Ιερών Ναών και δεν θα πραγματοποιηθούν Λιτανείες, πομπές ή και τελετές ευλογίας των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Προς τούτο και θέλοντας να δώσει το καλό παράδειγμα, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος αποφάσισε να μην κάνει χρήση της σχετικής εξουσιοδοτήσεως, την οποία έλαβε από την Ιερά Σύνοδο, και να μη μεταβεί σε οποιοδήποτε θαλάσσιο χώρο.

Η Εκκλησία της Ελλάδος, έχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι του Θεού και των ανθρώπων, όπως έπραξε από την αρχή της πανδημίας συμπορεύεται με την Πολιτεία στον αγώνα για την προστασία της δημόσιας υγείας, δίνει το θετικό παράδειγμα τήρησης των υγειονομικών μέτρων και παραμένει αρωγός στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η Ελληνική Πολιτεία ώστε να περιοριστούν οι επιπτώσεις από την πανδημία στην ζωή των ανθρώπων του Τόπου μας.

Είναι απαραίτητη, όσο ποτέ άλλοτε, ιδίως σ’ αυτές τις κρίσιμες για την Πατρίδα μας στιγμές, η διαρκής, ανοικτή και ειλικρινής συνεργασία και επικοινωνία Εκκλησίας και Πολιτείας και μάλιστα στο ανώτατο δυνατό επίπεδο. Η επικοινωνία Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου μόνο καλούς καρπούς για το Έθνος μπορεί να φέρει».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter