Η κακοκαιρία δοκιμάζει την πυρόπληκτη Εύβοια – Φόβοι για πλημμύρες

Η κακοκαιρία δοκιμάζει την πυρόπληκτη Εύβοια – Φόβοι για πλημμύρες

Ριζικά έχει αλλάξει τις τελευταίες ώρες το σκηνικό του καιρού στη χώρα, ενώ από το απόγευμα της Τετάρτης η κακοκαιρία χτυπά τη Βόρεια Εύβοια, όπου σημειώνονται καταιγίδες.

Ιδιαίτερα σφοδρές βροχοπτώσεις ξεκίνησαν γύρω στις 17:00 στο Μαντούδι, ενώ επί ποδός βρίσκονται οι πηρεσίες του Δήμου Μαντουδίου, Λίμνης Αγίας Άννας και της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, είπε νωρίτερα στην τοπική ιστοσελίδα evima.gr ότι: «Αυτή την ώρα υπάρχει έντονη βροχόπτωση σε όλο το φάσμα του Δήμου. Έχουμε πτώσεις βράχων σε αρκετά σημεία του Δήμου όπως στο δρόμο της παραλίας Αγίας Άννας και της παραλίας Αχλαδίου, στη Λίμνη και σε άλλες περιοχές».

Μάλιστα εξέφρασε ανησυχία για τις επόμενες ώρες. «Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να είναι πιο έντονα τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου. Είμαστε σε επιφυλακή και όπως αποφασίσαμε καθόλη τη διάρκεια της νύχτας όλα τα δημαρχεία και στις τρεις ενότητες θα είναι ανοιχτά. Επίσης θα είναι σε επιφυλακή σε όλα τα επίμαχα σημεία των οικισμών χωματουργικά μηχανήματα. Παρακαλούνται όλοι οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους κ να ενημερώνουν τούς προέδρους των τοπικών κοινοτήτων για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει».

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν τα εντονότερα φαινόμενα συμπεριλαμβάνονται τα τμήματα της Εύβοιας και της Πελοποννήσου που επλήγησαν από τις μεγάλες πυρκαγιές του Αυγούστου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter