Η «καλή είδηση» του Ερντογάν πιθανόν να είναι η ανακάλυψη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα

Η «καλή είδηση» του Ερντογάν πιθανόν να είναι η ανακάλυψη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα

Μια ευχάριστη είδηση προανήγγειλε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη για τον τουρκικό λαό την Παρασκευή.

Το Bloomberg αποκάλυψε ότι ενδεχομένως η είδηση αυτή να είναι η ανακάλυψη ενεργειακών αποθεμάτων από το γεωτρύπανο Fatih στη Μαύρη Θάλασσα.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εταιρεία ηλιακής ενέργειας στην Άγκυρα και μεταξύ «καρότου και μαστιγίου» για τις σχέσεις Άγκυρας – Αθήνας, ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως την ερχόμενη Παρασκευή, η κυβέρνηση θα δώσει ένα καλό νέο στον λαό, αναφέροντας συγκεκριμένα: «Την Παρασκευή θα ανακοινώσω ενα ευχάριστο νέο με το οποίο θα αρχίσει μια νέα εποχή στην Τουρκία», είπε χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα, το τουρκικό γεωτρύπανο ανακάλυψε πιθανόν φυσικό αέριο στη Μαύρη Θάλασσα, χωρίς να διευκρινίζονται το μέγεθος και η αξία της ανακάλυψης, αλλά και το πόσο εφικτή είναι η εκμετάλλευσή της.

Το Fatih είχε ξεκινήσει έρευνα στα δυτικά παράλια της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα, από τα μέσα Ιουλίου, στη ζώνη Tuna-1, που πιθανολογείται ως η περιοχή ανακάλυψης του κοιτάσματος. Βρίσκεται περίπου 150 χιλιόμετρα από την ακτογραμμή της Τουρκίας, στο σημείο όπου σμίγουν τα θαλάσσια σύνορα Βουλγαρίας και Ρουμανίας και είναι κοντά στο μπλοκ του Ποσειδώνα, το μεγαλύτερο κοίτασμα που έχει βρεθεί στη Μαύρη Θάλασσα.

Διαβάστε επίσης

Ο Ερντογάν λέει όχι σε μία νέα «Συνθήκη των Σεβρών» στην Ανατ. Μεσόγειο – Προανήγγειλε «ευχάριστα νέα» την Παρασκευή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter