Η Καμόρα στην Εξουσία

Η Καμόρα στην Εξουσία

Πριν ένα χρόνο η αποκάλυψη της ώσμωσης επίορκων αστυνομικών με εγκληματικά στοιχεία ταρακούνησε το πανελλήνιο. Ένας πρώην υπουργός είχε πιαστεί στη φάκα της ΕΥΠ να παραγγέλνει ανήλικο κορίτσι λες και κάνει χρήση εφαρμογής για delivery. Ένας άλλος πρώην υπουργός είχε συνεργάτη άνθρωπο από τον πυρήνα του κυκλώματος, ενώ σημερινός υφυπουργός (σε προγενέστερη υπόθεση) έκανε ρουσφέτι σε καταδικασμένο για εκβιασμό παίρνοντας ως αντίδωρο ένα πουκάμισο Paul Shark και ένα μασάζ στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Στο Μάτι αποδείχτηκε πως κάποιοι ήξεραν και μπορούσαν, αλλά θρηνήσαμε 100 νεκρούς. Σχεδόν σύσσωμη η τότε φυσική ηγεσία προήχθη ή μεταπήδησε στην εκτελεστική εξουσία. Μετεκλογικά.

Με το πρωτοσέλιδο της ΕφΣυν οι πρακτικές παρακράτους ανάγονται σε μανιέρα αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων από κρατικούς αξιωματούχους και σε συνεννόηση -σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα- με τον αρμόδιο πολιτικό προϊστάμενο. Μέρες πριν το «Μπέργκαμο» της Θεσσαλονίκης και την έναρξη του δεύτερου lockdown, δύο παίκτες της Φενέρμπαχτσε φέρονται να πέρασαν εμπύρετοι τον έλεγχο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι αρμόδιοι φέρονται να γνώριζαν, αλλά έκαναν τα στραβά μάτια με εντολή του «μεγάλου». Οι διάλογοι που φέρνει στο φως η ΕΦΣΥΝ προκαλούν σοκ και δέος:

Αξιωματικός: Τέσσερα άτομα συνοδείας από τη Φενέρ έχουν πυρετό!

Επικεφαλής: Να περάσει η ομάδα!

Αξιωματικός: Σίγουρα;

Επικεφαλής: Εντολή Χαρδαλιά, τελειώνετε, στο πακιστανικό το τηλέφωνο.

Η συνέχεια είναι χειρότερη:

Επικεφαλής: Να περάσει η VIP στις αφίξεις.

Πυροσβέστης: Μην μπλέξουμε διοικητή, είναι και το ΕΚΑΒ εδώ.

Επικεφαλής: Σιγά μην μπλέξουμε, οι άλλοι έκαψαν 100 άτομα και πήραν και βαθμό.

Πυροσβέστης: ΟΚ.

Επικεφαλής: Τελείωνε […] μόνο σε αυτό το κινητό γιατί στα δικά μας έχουμε στείλει πολλά.

Πυροσβέστης: ΟΚ.

Επικεφαλής: Πακιστάν ρε […].

Τα λεγόμενα πακιστανικά τηλέφωνα είναι σήμα κατατεθέν της μαφίας, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται το επιτελικό κράτος έχει εξοικειωθεί με τη χρήση τους. Η εξοικείωση αυτή οδηγεί σε δύο συμπεράσματα. Αφενός αποτελούν παραδοχή παρακολούθησης, αφετέρου όσοι τα έχουν στα χέρια τους γνωρίζουν ότι αργά ή γρήγορα θα παρανομήσουν. Κι εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα. Ποιος φοβόταν ποιον και ήταν αναγκαία αυτή η κάλυψη; Με ποιου εντολή τα προμηθεύτηκαν; Γιατί οι επικοινωνίες τους έπρεπε να μένουν στο σκοτάδι;

Μετά την αποκάλυψη της ΕΦΣΥΝ, ακολούθησε αυτή του news247.gr. «Μπήκαμε στην Ελλάδα χωρίς καν θερμομέτρηση» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος, στο οποίο παρατίθεται μαρτυρία μέλους αθλητικού οργανισμού που ήρθε στην Ελλάδα για αγώνα της Euroleague εν μέσω αυστηρού lockdown και η ομάδα πέρασε τον έλεγχο χωρίς έλεγχο!

O «σκληρός» Ν. Χαρδαλιάς που κουνούσε το δάχτυλο της ατομικής ευθύνης, πιπιλίζει τη βολική καραμέλα της συκοφαντίας που δήθεν έχει στόχο την προσωπική του εμπλοκή. «Πρόκειται για συκοφαντικό δημοσίευμα, το οποίο με μεθοδευμένο τρόπο κατασκευάζει αθλιότητες εις βάρος μου προσωπικά και με εμπλέκει σε ενέργειες για τις οποίες ουδεμία γνώση είχα ή έχω» αναφέρει. Το περίεργο είναι πως ο υφυπουργός δεν εκφράζει καν την πρόθεση διερεύνησης όσων δημοσιεύει η ΕΦΣΥΝ. Πώς είναι τόσο σίγουρος ότι τα στοιχεία αποτελούν προϊόν φαντασίας; Δεν νιώθει την ανάγκη να ερευνήσει όσα ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε; Τα γεγονότα είναι αμείλικτα. Μετά το Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε νόσησαν δύο παίκτες των «πρασίνων», με αποτέλεσμα να αναβληθεί ο επόμενος αγώνας με τη Ζενίτ. Σύμπτωση κι αυτό ή μέρος της συκοφαντίας;

Διαβάστε τη συνέχεια: Η απάντηση Χαρδαλιά για ΕφΣυν: «Με εμπλέκει σε ενέργειες για τις οποίες ουδεμία γνώση είχα ή έχω»

Όταν το Documento στοιχειοθετούσε πώς ο διάτρητος και ατεκμηρίωτος αλγόριθμος EVA (που με ζέση υπερασπιζόταν ο υφυπουργός) επιτάχυνε την άφιξη του δεύτερου κύματος, η κυβέρνηση δάγκωνε το απαγορευμένο μύλο, κατηγορώντας την εφημερίδα για fake news και κατασυκοφάντηση του πρωτοπόρου εγχειρήματοςΣήμεραο Ν. Χαρδαλιάς πράττει ακριβώς το ίδιο ασχέτως κι αν στις πύλες εισόδου δεν γινόταν «καν θερμομέτρηση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter