Η Καθημερινή, ο Μανδραβέλης και το κορονοπάρτι της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Η Καθημερινή, ο Μανδραβέλης και το κορονοπάρτι της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Με μια πολύ σκληρή κριτική, ο αρθρογράφος της Καθημερινής Πάσχος Μανδραβέλης, κατακεραυνώνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την απόφασή της να πραγματοποιηθούν οι εορτασμοί του Αγίου Δημητρίου στις 26 Οκτωβρίου και η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Εκτιμά ότι κυβέρνηση και Μαυρουδής Βορίδης, ακροδεξιός υπουργός Εσωτερικών, παίζουν το παιγνίδι της κολοκυθιάς αναπτύσσοντας τη θέση για την παρέλαση της Θεσσαλονίκης η οποία ήταν «έλα μωρέ τώρα…». Αναφέρει συγκεκριμένα ο άρθρογράφος «Δήλωσε (σσ ο Βορίδης) ότι στην εξαιρετικά επιβαρυμένη Θεσσαλονίκη χιλιάδες θα συνωστιστούν διότι “έχουμε καθημερινά συγχρωτισμό, ο οποίος γίνεται από τις διαδηλώσεις, ο οποίος γίνεται από διάφορα πράγματα. (…) Ε, δεν είναι δυνατόν να πούμε ότι μόνο την παρέλαση δεν θα κάνουμε…”.

Ωραία λογική! Επειδή παραβιάζουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, είναι δυνατόν να πούμε ότι πρέπει να σταματούν στο κόκκινο φανάρι τα κρατικά αυτοκίνητα; Ετσι η κολοκυθιά θα συνεχιστεί με την επίσημη πλέον σφραγίδα του κράτους. Στο επόμενο κορονοπάρτι κάποιος θα πει “στις παρελάσεις με χιλιάδες ανθρώπους δεν κολλάει, στο πάρτι που ήταν 50 άτομα κολλάει;”

Υπάρχει, όμως, ένα μεγαλύτερο πρόβλημα, πέρα από το γεγονός ότι δεν πρέπει η πολιτεία να ανταγωνίζεται τους πολίτες της στην παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και της κοινής λογικής. (…)

Δυστυχώς με βάση απυτό το κριτήριο, οι κυβερνητικές αποτυχίες συσσωρεύονται. Τα μέτρα και σταθμά πολλαπλασιάζονται. Το μαζικό κορονοπάρτι που ετοιμάζει στη Θεσσαλονίκη είναι απλώς το τελευταίο κρούσμα…».

Δεν χρειάζονται πολλά ακόμη για να καταλάβει κανείς ότι κάτι δεν πάει καλά στη δεξιά πολυκατοικία.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη στην Καθημερινή

Μυστικά & Documento

10/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Documento Newsletter