H κωλοτούμπα και η υποκρισία του κυρίου υφυπουργού!

H κωλοτούμπα και η υποκρισία του κυρίου υφυπουργού!

Ο λόγος αυτή τη φορά για τον Αντώνη Διαματάρη, υφυπουργό Απόδημου Ελληνισμού, και μέχρι πρότινος εκδότη του «Εθνικού Κήρυκα» της Νέας Υόρκης.

Η εφημερίδα του βέβαια δεν διαφήμισε μόνον τους καζινάδες του Ελληνικού αλλά έχει δημοσιεύσει το 2013 διαφήμιση της χούντας και των «καλών» που έκανε στη χώρα ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος και μάλιστα ανήμερα της μαύρης επετείου της 21ης Απριλίου.

Αυτή τη φορά όμως ο λόγος είναι για το μίσος και το μένος του κατά του ΣΥΡΙΖΑ από την εφημερίδα του στη Νέα Υόρκη.

Τότε, σε άρθρο του, ζητούσε την παραίτηση του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ ο οποίος είχε τολμήσει να κάνει τη δουλειά του ως πρέσβης (εκφράζοντας την επίσημη θέση της χώρας του). Ο κ. Διαματάρης ωστόσο το μετέφραζε αλλιώς…

Έγραφε λοιπόν σε άρθρο σχόλιο ο κ. Διαματάρης με τίτλο «Ωρα για μετάθεση του Αμερικανού πρέσβη»:

«… Και ποιος δεν χαίρεται που οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις περνούν μια από τις καλύτερες περιόδους στην ιστορία τους; (…) Δυστυχώς, όμως, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, ένας ευφυής και συμπαθής άνθρωπος κατά τα άλλα, συμπεριφέρεται σαν χειροκροτητής του κ. Τσίπρα, με αποτέλεσμα να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια νέα, δύσκολη μελλοντικά περίοδο, στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, αυτή την φορά από την δεξιά πλευρά του ελληνικού λαού.»

Ο λόγος που είχε βγει από τα ρούχα του ο σημερινός υφυπουργός ήταν γιατί ο πρέσβης υποστήριζε τη Συμφωνία των Πρεσπών, μια σαφή βέβαια θέση της χώρας του!

«Το κάνει σε κάθε δύσκολη περίοδο που αντιμετωπίζει ο κ. Τσίπρας, σε σχέση με την εξωτερική πολιτική και τα εθνικά θέματα» σημείωνε.

Κατηγορούσε μάλιστα τον πρέσβη πως επεμβαίνει στα εσωτερικά της… Ελλάδας και πρόσθετε:

«Τόσες μεγάλες χάρες του έκανε ο κ. Τσίπρας, που να εκθέτει τον εαυτό του και την κυβέρνηση που εκπροσωπεί;

Τόσες μεγάλες χάρες, που να βάζει “δυναμίτες” στα θεμέλια των ελληνοαμερικανικών σχέσεων;

Μήπως, λοιπόν, έφτασε η ώρα για την μετάθεσή του, πριν κάνει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στις σχέσεις των δύο λαών;»

Αυτό το δηλητήριο έριχνε προ των εκλογών ο κ. υφυπουργός μέσω της εφημερίδας του στις ΗΠΑ, αλλά σήμερα είναι μέλος της κυβέρνησης, οι καιροί αλλάζουν.

Βέβαια η θέση των ΗΠΑ για την περιοχή δεν άλλαξε. Ούτε για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο υποκριτής υφυπουργός πάντως δεν επιμένει στην μετάθεση του πρέσβη και χαμογελάει χαρούμενος μαζί του στην φωτογραφία που ανέβασε με κείμενο στο Twitter.

«Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα η σημερινή μου συνάντηση με τον αμερικανό πρέσβη @USAmbPyatt με τον οποίο συζητήσαμε, κυρίως, θέματα που απασχολούν τους ομογενείς αμερικανούς πολίτες»

Τίποτα δεν έχει αλλάξει στη θέση των ΗΠΑ. Αντίθετα την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας συναντιόταν με τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας, Νικόλα Ντιμιτρόφ… Όπως μεταδίδεται μάλιστα ο  Έλληνας Υπουργός αναφέρθηκε στην σταθερή διαχρονική υποστήριξη από την πλευρά της Ελλάδος στην ευρωπαΐκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη ορθής εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Κωλοτούμπα και υποκρισία σε όλο τους το μεγαλείο!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter