Η Κύπρος απαντά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη: 15-17 ευρώ το μοριακό τεστ στα αεροδρόμιά μας (Ηχητικό)

Η Κύπρος απαντά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη: 15-17 ευρώ το μοριακό τεστ στα αεροδρόμιά μας (Ηχητικό)

Βαριά εκτεθειμένη είναι για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη και προσωπικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνης Γεωργιάδης που προκάλεσε την οργή της Κύπρου με τους ισχυρισμούς του περί αναξιόπιστων pcr test για να καλύψει την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης για πλαφόν στα 47 ευρώ χωρίς συνταγογράφηση.

Παρά την προσπάθεια που έκανε στη συνέχεια να μαζέψει τα αμάζευτα, δεν φαίνεται να ικανοποιούν την κυπριακή πλευρά η οποία στέλνει τα μηνύματά της ποικιλοτρόπως.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Κύπρου, Κωνσταντίνος Αθανασίου, μιλώντας στον Real FM, παρά τις αβρότητες, αποκάλυψε ότι στο αεροδρόμιο της Λάρνακας μετά από διαπραγμάτευση που έκανε η κυβέρνηση με εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Κύπρο, το κόστος για το pcr test είναι 15 ευρώ ενώ στο αεροδρόμιο της Πάφου, 19 ευρώ.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Κύπρου, αν και έχει μπει πλαφόν 50 ευρώ στα pcr test και 10 ευρώ στα rapid test, η ελεύθερη αγορά λειτούργησε υγιώς με αποτέλεσμα οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν να κάνουν μοριακό τεστ με 15, με 25 και με 35 ευρώ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση περί της αξιοπιστίας των pcr test που αμφισβήτησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, απάντησε ότι τα τεστ είναι αξιόπιστα, δανειοδοτημένα από την ΕΕ και χρησιμοποιούνται σε πλείστες ευρωπαϊκές χώρες.

Διαβάστε επίσης:

Δεύτερο «άδειασμα» Άδωνη για τα PCR από το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter