Το… μαζεύει τώρα ο Άδωνης μετά το «άδειασμα»: «Tα PCR στην Κύπρο είναι αξιόπιστα»

Το… μαζεύει τώρα ο Άδωνης μετά το «άδειασμα»: «Tα PCR στην Κύπρο είναι αξιόπιστα»

Μετά το «άδειασμα» της Κύπρου και συγκεκριμένα από τον Γενικό Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο Άδωνης Γεωργιάδης επιχειρεί να «μαζέψει» την περιβόητη διατύπωσή του που έθεσε ζήτημα αξιοπιστίας των PCR στη μεγαλόνησο.

Δείτε επίσης: Η Κύπρος «αδειάζει» τον Άδωνη για τα… «αναξιόπιστα» και «κινέζικα» PCR (Video)

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, αφού πρώτα -κατά την προσφιλή του τακτική- κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως τα τεστ είναι «πολύ χαμηλής αξιοπιστίας» αποδίδοντας τη φράση στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Μετά τη σημερινή απάντηση του Γενικού Ελεγκτή πως τα τεστ είναι κατά τα πρότυπα της ΕΕ, ο υπουργός Ανάπτυξης έσπευσε να… ανασκευάσει. Με ανάρτησή του στο Twitter, γράφει: «Να το ξεκαθαρίσουμε: Τα PCR στην Κύπρο είναι αξιόπιστα» και συνεχίζει: «Ουδέποτε έκανα αναφορά στην ποιότητα των εργαστηριακών ελέγχων της Flag of Cyprus που αποδεικνύεται από την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας. Στην Flag of Cyprus το πλαφόν του PCR είναι στα €50 αλλά οι συνθήκες της αγοράς είναι διαφορετικές».

Νωρίτερα, ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, σε ανάρτησή του στο Twitter, παραθέτοντας σχετικά στοιχεία, διαψεύδει τον Άδωνη Γεωργιάδη λέγοντας: «Το πως οι τιμές του PCR από €150 στον ιδιωτικό τομέα και €110 για το κράτος, μειώθηκαν σε 2 μήνες στα €50 φαίνεται στην Έκθεση μας ημερ. 13/10/20», και συνεχίζει: «Έκτοτε, ο συνεχής ανταγωνισμός στις δημόσιες προσφορές, έριξε τις τιμές στα €15. Οι προδιαγραφές είναι σύμφωνα με πρότυπα της ΕΕ».

Δείτε την ανάρτηση του Οδ. Μιχαηλίδη:

Τι είχε ισχυριστεί ο Άδωνης

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ ο Άδωνης Γεωργιάδης, αναφορικά με το νέο πλαφόν στα μοριακά τεστ PCR των 47 ευρώ την ώρα που στην Κύπρο κοστίζουν 20-25 ευρώ, τα χαρακτήρισε χαμηλής αξιοπιστίας λέγοντας: «Ό,τι αγοράζεις παίρνεις».

Αρχικά, ο υπουργός Ανάπτυξης, για την τιμή των μοριακών τεστ στην Κύπρο που ξεκινά από τα 25 ευρώ, θέλησε να ισχυριστεί πως είναι ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ και ότι δεν υπάρχουν. Αμέσως ο δημοσιογράφος του εξήγησε πως η πληροφορία αυτή δεν έρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από τον Κωνσταντίνο Αθανασίου, εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Υγείας της Κύπρου.

«Χθες μίλησε ο κ. Πλεύρης με τον Υπουργό Υγείας της Κύπρου και η τιμή που μας έδωσαν είναι 20€-50€. Μία τιμή υπάρχει στα 20€ στην Κύπρο σε μια εταιρεία, η οποία όπως μας είπαν οι δικοί μας γιατροί και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σε συνάντηση που κάναμε, μας έφεραν τα χαρτιά ότι είναι πολύ χαμηλής αξιοπιστίας, κινέζικο και όχι παρόμοιο με αυτά που πωλούνται εδώ. Στην Κύπρο δεν έχει διατίμηση το μοριακό τεστ», ισχυρίστηκε.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter