Αποκάλυψη: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έπαιξε κορώνα-γράμματα τη ζωή 120.000 φιλάθλων στο ΟΑΚΑ (Έγγραφα)

Αποκάλυψη: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έπαιξε κορώνα-γράμματα τη ζωή 120.000 φιλάθλων στο ΟΑΚΑ (Έγγραφα)

Το documentonews.gr έχει στη διάθεση του έγγραφα που οδήγησαν στην λήψη της απόφασης με την οποία μπήκε λουκέτο στο Κεντρικό Στάδιο και το Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ, λόγω προβλημάτων στατικότητας, που διαπιστώθηκαν στα δύο στέγαστρα Καλατράβα.

Από τα έγγραφα προκύπτει ότι οι αρμόδιοι γνώρισαν αρκετές εβδομάδες πριν κλείσει το ποδοσφαιρικό γήπεδο ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την ασφάλεια και παρόλα αυτά έπαιξαν κορώνα – γράμματα τη ζωή χιλιάδων φιλάθλων που πήγαν στο ΟΑΚΑ να παρακολουθήσουν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Παναθηναϊκού με τη Μπράγκα (30/8) και τη Βιγιαρεάλ (21/9).

Σε έγγραφο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου προς το υπουργείο Παιδείας και Αθλητισμού και το ΟΑΚΑ έχουν συμπεριληφθεί τα αποτελέσματα ελέγχου και αναφέρονται τα ακόλουθα: «Ο Τεχνικός Σύμβουλος, αφού εξέτασε τις Τεχνικές εκθέσεις αξιολόγησης Στατικής επάρκειας για το στέγαστρο του Κεντρικού Σταδίου και για το Στέγαστρο του Ποδηλατοδρομίου, οι οποίες υποβλήθηκαν στις 19/9/2023 και με ημερομηνία 4/8/2023…».

Από το σημείο αυτό προκύπτει ότι από τις αρχές Αυγούστου κάποιοι γνώριζαν πως στο ΟΑΚΑ υπάρχει σοβαρό θέμα με την ασφάλεια όσων βρίσκονται στο κεντρικό στάδιο λόγω της στέγης Καλατράβα. Και παρόλα αυτά επέτρεψαν να διεξαχθούν δύο αγώνες του Παναθηναϊκού που παρακολούθησαν περίπου 120.000 φίλαθλοι!

Στην έκθεση καταγράφονται τα ακόλουθα στοιχεία που οδήγησαν στο κλείσιμο του ΟΑΚΑ:

  1. Προβλήματα των αναρτήρων συμπεριλαμβανομένων των ακραίων τεμαχίων τους,
  2.  Προβλήματα των εφεδράνων,
  3. Διαβρώσεις των μεταλλικών δομικών μελών και μέσων σύνδεσης,
  4. Αποφλοιώσεις ή ανεπαρκές πάχος ή λοιπά προβλήματα της βαφής αντιδιαβρωτικής προστασίας και
  5. «Μόνιμες» παραμορφώσεις δομικών στοιχείων μεταλλικών κατασκευών».

Επιπλέον, υπήρχε, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, ηλεκτρονική αλληλογραφία του ΤΑΙΠΕΔ με το ΟΑΚΑ, η διοίκηση του οποίου απαντούσε σε αιτήματα διευκρίνησης. Πιθανότατα κι αυτά σχετίζονται με τα προβλήματα στατικότητας της στέγης Καλατράβα και έπρεπε να είχαν προβληματίσει τόσο το ΔΣ του Ολυμπιακού Σταδίου, όσο και τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού.

Διαβάστε επίσης: Στέγαστρο «ΟΑΚΑ 2.0»: Από το 2020 γνώριζε η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά, έκαναν… φιέστες (Video)

ΟΑΚΑ: Το Documento είχε αποκαλύψει την σαπίλα – Η κυβέρνηση… τώρα το έμαθε

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter